Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα της διασποράς του COVID-19 στο νομό μας  επιβάλλουν δυστυχώς την αναγκαία και κατεπείγουσα λήψη μέτρων από το Νοσοκομείο Αγρινίου προκειμένω να αντιμετωπιστεί η τυχόν διασπορά της νόσου εντός του Νοσοκομείου.

Η σχετική ανακοίνωση από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Ανδρέα Τσώλη, αναφέρει:

Αποφασίστηκε προκειμένω να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου, εκτάκτως και για όσο χρόνο χρειαστεί έως την επαναφορά στην ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου:

 • Αναστολή όλων των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων που εκτελούνταν ούτως ή άλλως ως σε ποσοστό 20% των προγραμματισμένων.

Επιτρέπονται μόνο οι κατεπείγουσες και εξαιρετικά αναγκαίες χειρουργικές επεμβάσεις όπως αυτές χαρακτηρίζονται από τον κανονισμό της λίστας χειρουργείων.

 • Την αναστολή της λειτουργίας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων όσον αφορά την επίσκεψη  των πολιτών για μη επείγοντα περιστατικά. Θα επιτρέπεται μόνο η επανεξέταση  των χειρουργημένων περιστατικών, και μόνο με έγγραφη βεβαίωση του θεράποντος Ιατρού κατόπιν συνεννόησης με την γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων. Καθώς  και οι εργαστηριακές εξετάσεις εγκύων και ασθενών υψηλού κίνδυνου.
 • Οι ακτινογραφίες των στρατεύσιμων θα εκτελούνται στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου.
 • Περαιτέρω Αναστολή του Επισκεπτηρίου και αυστηρότερος έλεγχος των προσερχόμενων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).
 • Όσοι εκ των πολιτών χρειάζονται επειγόντως να υποβληθούν σε RAPID TEST ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αγρινίου, και να απευθύνονται στις δομές του ΕΟΔΥ ή της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας προκειμένω να αποφύγουν τον αυξημένο κίνδυνο λόγω συνωστισμού.

Στις δύσκολες αυτές συνθήκες που δοκιμάζονται οι αντοχές του Δημοσίου Συστήματος Υγείας οφείλουμε όλοι, πολίτες και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, να εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα που θα προστατέψουν την λειτουργία του Νοσοκομείου και κατά συνέπεια  την υγεία των πολιτών.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. κωστας

  Εάν υπήρχε δικαιοσύνη, αύριο το πρωί θα εκτελούνταν σε ηλεκτρική καρέκλα. Τώρα ούτε αν θα τους βρούνε δε γνωρίζω. Μακάρι.

 2. Σωτήρης Κουτσογιάννης

  Δεν υπάρχει κορωνοϊός ε; Μάλλον κοροϊδοϊός είναι, αυτό πιστεύουν δυστυχώς αρκετοί ακόμη! Ούτε μέτρα προστασίας (πλύσιμο χεριών, μάσκα και διπλή αν χρειαστεί σε συνωστισμό, αποστάσεις). Καλά ξεμπερδέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.