Τρίτη, Απρίλιος 23, 2019

Έκτακτη συμμετοχή από πολίτη στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου!

Την ώρα που συζητιόταν το θέμα της ονοματοδοσίας- ή ονοματοθεσίας καλύτερα- στον δρόμο προς το Γιαννούζι στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, είχαμε την παρέμβαση μιας κυρίας που εξέφρασε τις απόψεις πάνω στο ζήτημα.

Όπως εξήγησε, είχε ρωτήσει για το θέμα διότι είχε ενδιαφερθεί προσωπικά για το μέχρι πού είναι η οδός Ηρακλείτου και από πού και μετά ο δρόμος θα λέγεται «Αγίου Αθανασίου»…Μέχρι εκεί όλα καλά, η πολίτης ήταν σε αντίθετο μήκος κύματος από όσα πρότεινε η πλειοψηφία κι αυτό εμπλουτίζει την δημοκρατία. Διότι δημοκρατία έχουμε και σε τελική ανάλυση συζητιέται για ώρα ακόμη και το αν είναι ονοματοθεσία από την αρχή ή μετονομασία, οπότε μπορεί να παρέμβει και κάποιος πολίτης…

Όμως η αποκάλυψη ήταν αμείλικτη όταν ρώτησε την συγκεκριμένη πολίτη ο πρόεδρος του συμβουλίου κ. Φωτάκης αν ζει στην περιοχή ή αν έχει επιχείρηση εκεί. Τότε μάθαμε άπαντες στην αίθουσα ότι, πολύ απλά, η πολίτης ήθελε να κάνει μια παρέμβαση στα τεκταινόμενα και δεν είχε καμία σχέση με την περιοχή!

Όποιος δεν ξέρει την κατάσταση στα δημοτικά συμβούλια του Αγρινίου δεν γνωρίζει ότι είναι αρκετοί οι πολίτες που παρακολουθούν από ενδιαφέρον τις συνεδριάσεις. Είναι κάτι που έμεινε κληρονομιά από παλιότερες εποχές όταν το συμβούλιο ήταν κοσμικό γεγονός, μαζί με ροντέο κανονικό με πανό, διαμαρτυρίες,» μπούκες» αγανακτισμένων κλπ ,κλπ. Παράλληλα η τηλεοπτική κάλυψη, η μεγάλη διάρκεια και η ευκαιρία να πάρει τον λόγο όποιος το επιθυμεί (όποια ώρα το επιθυμεί) δημιουργεί εξαιρετικές συνθήκες για όποιον θέλει να ανοίξει ένα μικρόφωνο και να πει τη γνώμη του για τα κοινά.

Έτσι έκανε και η περί ης ο λόγος πολίτης. Πήρε τον λόγο μια, τον πήρε δεύτερη και από κάποια στιγμή και μετά άνοιγε το μικρόφωνο κι έκανε παρεμβάσεις! Μέχρι που αναγκάστηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου να της πει να δείξει λίγο σεβασμό στο χώρο και να προσέξει λίγο το ύφος των τα σχολίων της. Είχε προηγηθεί μια παρέμβασή της κατά την οποία είχε πει με ανοιχτό το μικρόφωνο «να γελάσουμε τώρα;», διακόπτοντας κάποιον ομιλητή!

Η λαϊκή συμμετοχή και η αμεσοδημοκρατία στα καλύτερά της.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Chris

    Είδε πόρτα ανοιχτή και μπήκε. Αυτό που έγινε άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Στην επόμενη συνεδρίαση θα γίνει παρέμβαση από τον Άκη Ροδίτη και απολογισμός σχολίων Akis για το έτος 2017.
    Ο πιο παραγωγικός παράγοντας της δημοτικής αρχής είναι ο Akis με τουλάχιστον 5.000 σχόλια το χρόνο.
    Που είσαι γλυκούλη μου; Δεν ξαναήρθες Καντάν και κλαίει η γειτονιά.
    Βγες για ψήφους και να κλαδέψεις κανένα φρεάτιο. Στη γειτονιά σου έχει μερικά με φραγκοσυκιές. Όρμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.