Για έκτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο φιλόξενο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου και στηναίθουσα εκδηλώσεων “Λαμπρινή Πασχέντη” η Βιωματική Εθελοντική Αιμοδοσία.
Γονείς των μαθητών αιμοδότησαν με την παρουσία των παιδιών τους όπως και συγγενείς, εκπαιδευτικοί και φίλοι του Σχολείου.
Στην κορυφαία πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο συμμετείχαν οι φορείς της κωμόπολής μας Κοινότητα, Σύλλογος Γονέων, Δημοτικό Σχολείο, Απόλλων Δοκιμίου, Πολιτιστικός Σύλλογος “η Πρόοδος” και ο Σύλλογος Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιτ/νίας με επικεφαλής τον πρόεδρό του Κωνσταντίνο Μαμασούλα ο οποίος ανέφερε:
“Όλοι γνωρίζουμε ότι το αίμα είναι το βασικό συστατικό της ζωής και ένα αναντικατάστατο θεραπευτικό μέσο. Η μόνη πηγή του είναι ο άνθρωπος. Ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται, ούτε αγοράζεται, ούτε πωλείται, μόνο προσφέρεται. Η ιδέα να προσφέρεις αίμα μπορεί να σε φοβίζει, όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείς, αφού εξειδικευμένο προσωπικό (ιατροί και νοσηλευτές/τριες) φροντίζουν ώστε αυτή η ολιγόλεπτη εμπειρία να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη.
Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν στην σημερινή αιμοδοσία, το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου και ιδιαίτερα τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την συμμετοχή των Σχολείων που ναι μεν ξεκίνησε πριν από χρόνια στο δικό μας σχολείο στο χώρο αυτό, αλλά σήμερα τείνει να γίνει θεσμός με την συμμετοχή πολλών σχολείων της περιοχής μας και όχι μόνο”.
Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κόκκοτος Βασίλης στάθηκε στην ανάγκη της καλλιέργειας του εθελοντισμού στους μαθητές, στην δημιουργία προϋποθέσεων για την αποδοχή της εθελοντικής προσφοράς αίματος αλλά και στην ανάγκη η αιμοδοσία να γίνει ένας τρόπος ζωής.
«Σήμερα οι μαθητές με το κάλεσμά τους στο σχολείο, λειτούργησαν σαν πυρήνες διάδοσης του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας σε διάφορες ηλικιακές βαθμίδες, γονείς – συγγενείς – φίλοι – γείτονες – προπονητές – επιμορφωτές.
Επίσης ζωγράφισαν, σταχυολόγησαν στοιχεία, ασχολήθηκαν δημιουργικά ενημερώθηκαν για την «Αιμοδοσία, την καλύτερη δυνατή απόδοση του μηνύματος της προσφοράς ζωής;».