Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Έλλειψη χώρου καταγγέλλεται για το νεκροταφείο Μύτικα: «Το πρόβλημα δεν επιδέχεται άλλη καθυστέρηση»

Έλλειψη χώρου καταγγέλλεται για το νεκροταφείο Μύτικα: «Το πρόβλημα δεν επιδέχεται άλλη καθυστέρηση»

Γράφει ο Νίκος Θωμά Νταής*

Χαλεποί καιροί με εξαναγκάζουν και με ωθούν να θέσω υπ’ όψη και της Νέας Δημοτικής Αρχής το χρονίζον και ήδη κατεπείγον πρόβλημα του Νεκροταφείου Μύτικα, το οποίο έχει καλυφθεί ασφυκτικά από τους τάφους των αείμνηστων και προσφιλών νεκρών μας!

Το πρόβλημα αυτό με δημοσιεύματά μου στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο, έθετα και στο παρελθόν υπ’ όψη της Δημοτικής Αρχής, να φροντίσει για να έχει ο Μύτικας και δεύτερο Νεκροταφείο. Τα Νεκροταφεία, ως γνωστόν, υπάγονται στην αρμοδιότητα των Δήμων, οι οποίοι μάλιστα εισπράττουν μάλιστα από τους Δημότες και ανταποδοτικά τέλη για τον καθαρισμό τους.

Είχα ασχοληθεί και έθιγα το πρόβλημα με δημοσιεύματά μου, για να μην τρέχουμε την τελευταία στιγμή, που ήδη, δυστυχώς, έχουμε φτάσει, που το έβλεπαν, το φώναζαν και το φωνάζουν όλοι οι κάτοικοι του Μύτικα και όχι μόνον αυτοί! Δυστυχώς «εις ώτα μη ακουόντων»!

Δημοσιογράφησα επίσης για την βεβήλωση των τάφων των νεκρών μας από τα εισερχόμενα εντός του Νεκροταφείου αιγοπρόβατα και βοοειδή για να βοσκήσουν, αφού το Νεκροταφείο έμενε ακαθάριστο από τα αγριόχορτα. Τα δημοσιεύματά μου τα είχα κοινοποιήσει στην Ιερή Μητρόπολή μας στο Μεσολόγγι, στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας, στο Δασαρχείο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδας η οποία μάλιστα διέταξε και ανακρίσεις και έτσι σταμάτησε το επαίσχυντο αυτό φαινόμενο από τη ρύπανση και βεβήλωση των τάφων των νεκρών μας, που μας εξέθετε και στα μάτια των ξένων διερχομένων από τον Επαρχιακό δρόμο Μύτικας – Βόνιτσας και Μύτικα – Αστακού, στον οποίο εφάπτεται το Νεκροταφείο.

Τρέμω, έστω και να αναφέρω την λέξη του επάρατου κορονοϊού! Η σύμφωνα με τους νόμους της φύσης κανονική και βιολογική ζωή του ανθρώπου, την οποία παραβιάζει και έχει διαταράξει ο αόρατος αυτός εχθρός, μας επιτάσσει να προβληματιζόμαστε και να προλαμβάνουμε όλα τα επερχόμενα γεγονότα, τα οποία ευχόμαστε και προσευχόμαστε στον Ύψιστο Θεό να είναι μόνο ευχάριστα και ποτέ δυσάρεστα! Αμήν!

Θεέ και Κύριε φύλαξόν μας υπό την σκέπην των πτερύγων Σου και ελέησον και σώσον ημάς από τον κορονοϊό! Φώτισε και βοήθησε και τη Νέα Δημοτική Αρχή να επιλύσει το χρονίζον και φλέγον αυτό πρόβλημα, που ήδη κατέστη ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ και που ανησυχεί και προβληματίζει όλους τους κατοίκους του Μύτικα και όχι μόνον!

Κύριε Δήμαρχε, εισάκουσον την φωνήν των Δημοτών σου! Το πρόβλημα δεν επιδέχεται άλλη καθυστέρηση!

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ!

Μύτικας 24 Νοεμβρίου 2020

*σ. Συμβολαιογράφος

Επίτιμο Μέλος της

ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA)

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.