Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Ενέργειες για ενίσχυση της λειτουργίας του εδαφολογικού εργαστηρίου της Περιφέρειας

Ενέργειες για ενίσχυση της λειτουργίας του εδαφολογικού εργαστηρίου της Περιφέρειας

epi-agrotikes-ergasies1Με σκοπό τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό της λειτουργίας του εδαφολογικού εργαστηρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εν όψει της φθινοπωρινής περιόδου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016, το πρωί, στα γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, συνάντηση μεταξύ του περιφερειακού συμβούλου Αχαΐας και Πρόεδρου της αναπτυξιακής εταιρείας κ. Φωτόπουλου Τρύφωνα, του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας κ. Κωνσταντινόπουλου Παναγιώτη, του Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας καθηγητή κ. Γιώργου Σαλάχα και του καθηγητή εδαφολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Μπαρούχα Παντελή.
Στη συνάντηση αποφασίστηκαν μία σειρά από ενέργειες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα, ώστε το εδαφολογικό εργαστήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να ανταποκριθεί στο ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον των τοπικών παραγωγών και να διευκολύνει τους παραγωγούς στην διαδικασία συλλογής δειγμάτων και αποστολή τους για ανάλυση στο Εργαστήριο.

Βασικός στόχος του εδαφολογικού εργαστηρίου είναι, με την επιστημονική υποστήριξη και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, να καταφέρει να καταξιωθεί άμεσα στη συνείδηση όλων των φορέων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα (αγρότες, κτηνοτρόφοι, συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών, γεωπόνοι, έμποροι κλπ.), ως ένα πολύτιμο και αξιόπιστο εργαλείο, το οποίο θα συνεισφέρει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων σε όσο το δυνατό χαμηλότερες τιμές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.