Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Ενημέρωση για τα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων για απασχόληση ανέργων

 

oaed_aftodioikisi-620x320

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου ενημερώσει τα μέλη του για τα προγράμματα ΟΑΕΔ για επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών.

Αναλυτικά:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου σας ενημερώνει ότι ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ η έναρξη  προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση.

Την επιχορήγηση δικαιούνται οι επιχειρήσεις, καθώς και συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝΣΕΠ και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα για την πρόσληψη ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Οργανισμού πάνω από 12 μήνες.

Οι επιχειρήσεις δικαιούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εφόσον, κατά το 12μηνο πριν την υποβολή της αίτησης τους δεν έχουν κάνει απολύσεις, ενώ οι προσλήψεις ανέργων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πρέπει να αντιπροσωπεύουν καθαρή αύξηση του αριθμού εργαζομένων τους.

Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ. Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος (και στην επιχορήγηση) συμπεριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη, καθώς και οι αποζημιώσεις των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας. Αυτές οι αποζημιώσεις καταβάλλονται κατά τον μήνα στον οποίο αντιστοιχούν, μέχρι συμπληρώσεως του ανώτατου ποσού της επιχορήγησης.

Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης είναι 9 μήνες, ενώ μπορεί να επεκταθεί για επιπλέον 9 μήνες, εφόσον ο εργοδότης υποβάλει σχετική αίτηση εντός 30 ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της αρχικής επιχορήγησης.

Οι συμμετέχοντες εργοδότες, μετά την λήξη του προγράμματος και την λήψη της επιχορήγησης, έχουν την υποχρέωση να διατηρήσουν όλο το προσωπικό τους, παλιό και νέο (για το οποίο έχουν δεσμευθεί μέσω της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής), τουλάχιστον για τρεις μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης.

Η υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα ξεκινά σήμερα, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ www.oaed.gr όπου μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.