Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Ενημερωτική δράση και στο Μεσολόγγι για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Ενημερωτική δράση και στο Μεσολόγγι για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Η 25η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μια σοβαρή ασθένεια, η οποία πλέον δύναται να αντιμετωπιστεί πλήρως μέσω της συχνής αυτοεξέτασης, της μαστογραφίας αλλά και της κλινικής εξέτασης. Επομένως κρίνεται αναγκαία η πρόληψη μέσω της ορθής ενημέρωσης, αλλά και της έγκαιρης παρέμβασης.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Τοπικής Ανάπτυξης Ι.Π. Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, πραγματοποίησαν δράση την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου και ώρες από 11:00 το πρωί έως 1:00 το μεσημέρι με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη και την σωστή αυτοεξέταση. Κατά τη διάρκεια της δράσης έγινε και διανομή έντυπου υλικού αλλά και χορήγηση της χαρακτηριστικής ροζ κορδέλας ως σύμβολο ευαισθητοποίησης.

“Το Κέντρο Κοινότητας θα ήθελε να ευχαριστήσει το «Άλμα Ζωής- Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του μαστού Πάτρας», την «Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία» και τον «Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου αγκαλιάΖΩ» για την χορήγηση του έντυπου υλικού.

Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, αρκεί να προληφθεί!!!

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου λειτουργεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για κάθε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00π.μ έως 16:00 μ.μ” αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.