Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Eνημερώθηκαν οι υπουργοί για την έκκληση σωτηρίας των πετρογεφυριών Αυλακίου και Τέμπλας

10929144_916620545015703_275504081598799304_n1Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και Γιώργος Λαμπρούλης κατέθεσαν στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Αθλητισμού και Πολιτισμού Αναφορά την επιστολή του Πολιτιστικού Περιβαλλοντολογικού Συλλόγου Κοιλάδας Αχελώου με την οποία γίνεται έκκληση για την προστασία των πετρόκτιστων γεφυριών Αυλακίου και Τέμπλας του Δήμου Αμφιλοχίας.
Στην επιστολή του Συλλόγου αναφέρονται:
ΕΚΚΛΗΣΗΣ ΩΣΤΕ ΤΑ ΠΕΤΡΟΓΕΦΥΡΙΑ ΑΥΛΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΜΠΛΑΣ !!!
Κύριοι,
Την ώρα που διαβάζετε τούτες τις γραμμές, τα γραφόμενά μας μπορεί να είναι άνευ ουσίας. Και συγκεκριμένα, τα χειρόκτιστα πετρογεφύρια Αυλακίου και Τέμπλας στο Δήμο Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας – ιστορικά μνημεία του τόπου μας – ίσως να έχουν καταρρεύσει. Το νερό κάλυψε σχεδόν στο σύνολό του το γεφύρι Αυλακίου, εξαιτίας των παρανομιών της ΤΕΡΝΑ ΑΕ. Και η κατάσταση στο γεφύρι Τέμπλας, δεν είναι πολύ καλύτερη.
Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, τα κοντινά Χωριά Ευρυτανίας και Καρδίτσας παραμένουν αποκομμένα και δεν έχουν πρόσβαση για κάλυψη βασικών αναγκών υγείας και προμηθειών.
Όλα αυτά έγιναν από το φράγμα της ΤΕΡΝΑ και ειδικότερα από την παράνομη υπερύψωσή του.
Να σημειώσουμε ακόμα δεν έχουμε πάρει απαντήσεις στις προ μηνών καταγγελίες μας και εκθέσεις αυτοψίας ούτε από το ΥΠΟΟΑ, ούτε από το ΥΠΕΝ. Ελπίζουμε να μην είναι αργά.
Η έκκλησή μας αυτή δεν είναι η πρώτη, ελπίζουμε να μην είναι και η τελευταία !!!
Αναρωτιόμαστε αλήθεια, τι πρέπει τελικά να κάνουμε, ώστε να υπερασπίσουμε τον τόπο μας από τα αδηφάγα βλέμματα των εταιριών και από όσους – στο όνομα της λεγόμενης ανάπτυξης – καλύπτουν τις συνεχείς παρανομίες τους.
Κάνουμε ύστατη έκκληση:
ΑΝΑΓΚΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ ΑΕ – ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΥΡΩ – ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝΕ ΤΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΜΑΣ !!!
Τα υπόλοιπα – και είναι πολλά – θα τα δούμε στην πορεία. Αν οι αρμόδιοι δεν το κάνετε, τότε έχετε σεις την μεγαλύτερη ευθύνη για την όποια καταστροφή επέλθει.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.