Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Ενημερωτικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο Αγρίνιο

Ενημερωτικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο Αγρίνιο

Δύο δράσεις ενημέρωσης υλοποίησε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2020, έχοντας ως κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Η 15η Οκτωβρίου έχει οριστεί από το 2008 ως «Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών».Οι εργαζόμενοι στις Δομές Αστέγων του Δήμου Αγρινίου ενημέρωσαν τους πολίτες σχετικά με τη σημασία του πλυσίματος των χεριών, ειδικά την κρίσιμη περίοδο την οποία διανύουμε.Η δράση περιλάμβανε διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με πλήρη αναφορά και υπόδειξη στο σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών, από το επιστημονικό προσωπικό των Δομών Αστέγων.

Την 16η Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εξάλειψης της Φτώχειας,οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Αγρινίου (Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, Δομή Σίτισης & Παροχής Βασικών Αγαθών, Κοινωνικό Ιατρείο, Ξενώνας Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και Δομές Αστέγων: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας &Υπνωτήριο)ενημέρωσαν για τα ζητήματα κοινωνικού αποκλεισμού.

Στον Δήμο Αγρινίου η δημιουργία μιας ανθρώπινης πόλης, όπου κάθε πολίτης θα έχει πρόσβαση σε τροφή, φάρμακα, φροντίδα, στέγη και θα μπορεί να απολαμβάνει τα δικαιώματα του, είναι προτεραιότητα.

Οι Κοινωνικές Δομές Δήμου Αγρίνιου(Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, Δομή Σίτισης & Παροχής Βασικών Αγαθών, Ξενώνας Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και Δομές Αστέγων: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας &Υπνωτήριο)είναι ενταγμένες στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020.

Για τις δράσεις, τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον Covid 19.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.