Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Εννέα νέες ειδικότητες από τον Οκτώβριο στο ΔΙΕΚ Μεσολογγίου

Εννέα νέες ειδικότητες από τον Οκτώβριο στο ΔΙΕΚ Μεσολογγίου

diek mesologgiou
Το Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθήσει πολίτες κάθε ηλικίας για την πραγματοποίηση των προσδοκιών τους για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη, με ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποιεί τις εννέα νέες σύγχρονες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο του 2017.

Συγκεκριμένα:

Τεχνικό Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Ο Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, οργανώνει την υποδοχή, φιλοξενία και επικοινωνία με τον πελάτη. Φροντίζει την εξυπηρέτηση του πελάτη καθ΄ όλη τη διαμονή του. Κάνει τους αναγκαίους διακανονισμούς για καλύτερες παροχές. Συντονίζει τις ενέργειες διαχείρισης (κρατήσεις –
τιμολόγια). Επιμελείται των δημοσίων σχέσεων της επιχείρησης.

Η ειδικότητα καλύπτει πολλούς τύπους εργασιακών χώρων και προσφέρει πολλές δυνατότητες απασχόλησης:
– Σε ξενοδοχεία οποιουδήποτε μεγέθους (συμπεριλαμβανομένων και ξενοδοχείων πολυτελείας).
– Σε κέντρα υποδοχής (ηλικιωμένων, νέων κτλ).
– Σε κρουαζιέρες, κάμπινγκ, κτλ.

Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας συνεργάζεται με την ιατρική ομάδα για την εφαρμογή των ιατρικών οδηγιών και εφαρμόζει όλα τα στάδια της νοσηλευτικής διεργασίας: νοσηλευτική εκτίμηση, διάγνωση, προγραμματισμό νοσηλείας και σχεδιασμό νοσηλευτικής φροντίδας. Βοηθά το γιατρό κατά τη διάρκεια της αντικειμενικής φυσικής εξέτασης του ασθενούς. Λαμβάνει τα ζωτικά σημεία (αρτηριακή πίεση, σφυγμούς, αναπνοές και θερμοκρασία).

Ο πιστοποιημένος κάτοχος Διπλώματος ΙΕΚ να εργαστεί σε εξαρτημένη εργασία ως υπάλληλος σε:
– Δημόσια ή Ιδιωτικά Νοσοκομεία και Ιδιωτικές Κλινικές.
– Κέντρα Υγείας.
– Δημόσιες ή Ιδιωτικές κινητές μονάδες προνοσοκομειακής φροντίδας.
– Μονάδες Α΄ Βοηθειών (Χιονοδρομικά Κέντρα, Αθλητικά Κέντρα, Γήπεδα, Μεγάλα Τεχνικά Συνεργεία, Βιομηχανικές Μονάδες, Εργοτάξια, Πλοία, κλπ).

Στέλεχος Επιχειρήσεων Τυποποίησης, Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων

Το Στέλεχος επιχειρήσεων τυποποίησης, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων διεκπεραιώνει εργασίες σχετικές με την αναζήτηση, προμήθεια, διακίνηση και την εμπορία των αγροτικών προϊόντων. Προτείνει στρατηγικές τιμολόγησης των προϊόντων της επιχείρησης. Συμμετέχει στις πωλήσεις των προϊόντων, ακολουθώντας τεχνικές προώθησης των πωλήσεων και πρακτικές δημοσίων σχέσεων. Παρακολουθεί και επεξεργάζεται τις οικονομικές συναλλαγές της επιχείρησης, υποστηρίζει τη διοικητική της λειτουργία, αναπτύσσει και διατηρεί την απαραίτητη επικοινωνία της επιχείρησης με την αγορά. Πραγματοποιεί βασικές εργασίες σε όλο το φάσμα της τυποποίησης και μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων, από την παραγωγή των φυτικών και ζωικών προϊόντων μέχρι τη συσκευασία, την αποθήκευση και τη διακίνηση τους. Φροντίζει για την ποιότητα της παραγωγής και την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος. Συμμετέχει σε διαδικασίες σχεδιασμού, ανάπτυξης, δοκιμής και εισαγωγής νέων προϊόντων στην αγορά.

Ο απόφοιτος της ειδικότητας στέλεχος επιχειρήσεων τυποποίησης, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, μπορεί να απασχοληθεί ως:
– Εξειδικευμένο στέλεχος στην εμπορία των αγροτικών προϊόντων σε πρωτογενή και/ή μεταποιημένη μορφή.
– Στέλεχος εμπορικών, βιοτεχνικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων.
– Σύμβουλος γεωργό-οικονομικών μελετών για την ανάπτυξη και βελτίωση των επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα.
– Σύμβουλος σε θέματα τυποποίησης, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων.
– Στην περίπτωση που επιθυμεί να αναπτύξει τη δική του επιχειρηματική δραστηριότητα, το πρόγραμμα του δίνει τη δυνατότητα να οργανώσει την παραγωγική διαδικασία, εφαρμόζοντας σύγχρονες μεθοδολογίες προσέγγισης της αγοράς, ικανοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Προπονητής Αθλημάτων

Ο προπονητής αθλημάτων αναλαμβάνει την εκγύμναση ομάδων ή ατόμων που ανήκουν σε συλλόγους ή είναι ανεξάρτητοι, με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και τεχνικής στο συγκεκριμένο άθλημα ή δραστηριότητα. Η επιστημονική κατάρτιση των αποφοίτων τους επιτρέπει όχι μόνο να εκπονούν προπονητικό πρόγραμμα, αλλά και να ελέγχουν την αποτελεσματικότητά του χρησιμοποιώντας έγκυρες και αξιόπιστες δοκιμασίες (τεστ). Δυνατότητες απασχόλησης Ο πιστοποιημένος απόφοιτος της ειδικότητας «Προπονητής Αθλημάτων» μπορεί να εργαστεί σε:

– Αθλητικούς συλλόγους – Ομάδες (Στίβος, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Ελεύθερη Γυμναστική, Αντισφαίριση κ.ά.)
– Ιδιωτικά Γυμναστήρια, Δημοτικά Γυμναστήρια.
– Ιδιωτικές & Kρατικές Κατασκηνώσεις.
– Ιδιωτικά Σχολεία.
– Ιδιωτικά Εργομετρικά Kέντρα (Επίβλεψη & Eργομετρικός `Eλεγχος ομάδων και ατόμων).
– Iνστιτούτα αδυνατίσματος/Φυσικοθεραπευτήρια (επανένταξη αθλητών στο προπονητικό πρόγραμμα μετά από τραυματισμό)
– Ως ελεύθερος επαγγελματίας

Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Ο Τεχνικός Η/Υ αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη κάθε εταιρείας, ο οποίος γνωρίζει σε βάθος την τεχνολογία των Η/Υ, αλλά και των περιφερειακών συσκευών ενός σύγχρονου περιβάλλοντος γραφείου. Οι γνώσεις του τον καθιστούν απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία όλων των ηλεκτρονικών υπολογιστικών συστημάτων και ηλεκτρονικών μηχανημάτων σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα.

Ο απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Η/Υ» μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, σε:
– Υπουργεία, Οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου, που χρησιμοποιούν προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής
– Επιχειρήσεις κατασκευής ή υποστήριξης προϊόντων Πληροφορικής
– Επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου και υπηρεσιών Πληροφορικής
– Εταιρίες κινητής τηλεφωνίας
– Εταιρίες παραγωγής τηλεπικοινωνιακού υλικού και λογισμικού
– Εταιρίες παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου
– Εταιρίες παραγωγής, εγκατάστασης και υποστήριξης hardware
– Επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για εμπορικούς σκοπούς
– Τράπεζες
– Κάθε ιδιωτική επιχείρηση που χρησιμοποιεί δίκτυο
– Εκπαιδευτικούς οργανισμούς
– Μηχανογραφικά κέντρα
– Αλυσίδες ξενοδοχείων
– Τηλεοπτικούς σταθμούς
– Και ως σύμβουλος σε θέματα Internet

Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών

Ο διπλωματούχος της ειδικότητας Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών συμμετέχει στην πρόληψη και τον έλεγχο εγκληματικών δραστηριοτήτων και προστατεύει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Επιτηρεί, περιπολεί και εξακριβώνει. Επεμβαίνει κοντά στην κοινότητα σε περιπτώσεις κρίσεων, φυσικών καταστροφών, ατυχημάτων κ.λ.π. Επεμβαίνει στην κοινότητα με στόχο τα προληπτικά μέτρα και ενημέρωση.

Ο απόφοιτος αυτής της ειδικότητας, μετά τις εξετάσεις πιστοποίησης, μπορεί να απασχοληθεί σε:
– Οργανισμούς & φορείς του Δημόσιου τομέα
– Ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ασφαλείας – Security.
– Μεγάλες Ιδιωτικές Επιχειρήσεις και Τράπεζες.
– Φύλαξη προσώπων (είτε ως μισθωτός είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας).

Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων

O απόφοιτος της ειδικότητας Φύλακας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων γνωρίζει και εκτιμά τα στοιχεία της τέχνης που διαμόρφωσαν τον παγκόσμιο και κυρίως τον ελληνικό πολιτισμό καθώς και αυτά που διαμόρφωσαν την ιστορική γνώση και την πολιτιστική συνείδηση. Προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, όπου είναι ενταγμένοι οι χώροι που φυλάσσει. Γνωρίζει τις βασικές αρχές της μουσειολογικής θεωρίας και πράξης. Εφαρμόζει βασικά μέτρα πρόληψης με την χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Γνωρίζει βασικές αρχές μεταφοράς και ασφαλούς χειρισμού των έργων τέχνης και τρόπους αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών. Είναι γνώστης της αρχαιολογικής νομοθεσίας.

Ο κάτοχος διπλώματος ΙΕΚ, που έχει πιστοποιήσει τις γνώσεις του, μπορεί να εργαστεί σε:
– δημόσιο (Υπουργείο Πολιτισμού)
– ιδιωτικό τομέα (Ιδιωτικά Μουσεία, Πινακοθήκες καθώς και Συλλογές έργων τέχνης Οργανισμών, Τραπεζών, η Βιομηχανιών η άλλων ιδιωτικών φορέων).

Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου

Το Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου και Φοροτεχνικού Γραφείου, με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, εφαρμόζει τη λογιστική επιστήμη, με τη χρήση του Η/Υ και του εξειδικευμένου λογιστικού λογισμικού. Ειδικότερα εφαρμόζει τις ισχύουσες διατάξεις της Λογιστικής και του Κ.Β.Σ. (κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων), της φορολογίας, εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων της εργατικής νομοθεσίας καθώς και την νομοθεσία της κοινωνικής ασφάλισης. Συγκεντρώνει, ελέγχει, κωδικοποιεί και εκδίδει τα παραστατικά λογιστηρίου. Εκτυπώνει τα βιβλία και κάθε οικονομική κατάσταση που αφορά την οικονομική κίνηση ενός οργανισμού.

Το Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου και Φοροτεχνικού Γραφείου μπορεί να εργαστεί σε:
– μηχανογραφημένα λογιστήρια ιδιωτικού τομέα ή του δημοσίου,
– σε επιχειρήσεις όπου διαθέτουν οργανωμένο λογιστήριο,
– σε λογιστικά γραφεία.

Διαχειριστής Γεωργοκτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων

Ο Διαχειριστής γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων διαθέτει γνώσεις σε αρχές και βασικές παραμέτρους που σχετίζονται με τεχνικά ζητήματα όσον αφορά στην εξάσκηση του σύγχρονου γεωροκτηνοτροφικού επαγγέλματος (καλλιέργειες, εκτροφές, προστασία του περιβάλλοντος, ποιότητα, κ.λπ.). Οικονομικές- διαχειριστικές γνώσεις και δεξιότητες όσον αφορά στην οργάνωση-διαχείριση μιας γεωργοκτηνοτροφικής εκμετάλλευσης ως επιχείρησης (σχέδιο βελτίωσης, μάρκετινγκ, πολιτικές, κ.λπ.). Προσωπικές δεξιότητες επικοινωνίας διαπραγμάτευσης-συνεργασίας καθώς και αυτό-μάθησης και λήψης αποφάσεων.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας μπορούν να απασχοληθούν ως:
– Αρχηγοί γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
– Διαχειριστές γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
– Σύμβουλοι σε θέματα αγροτικής οικονομίας και αγροτικής πολιτικής.
– Στελέχη Συνεταιρισμών, Ομάδων παραγωγών, τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.