Πέμπτη, Ιούνιος 20, 2019

Επεκτείνει η ΔΕΥΑ Αγρινίου το κοινωνικό τιμολόγιο σε όλα τα μέλη των πολυτεκνικών Συλλόγων

Την επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΥΑΑ για τους πολύτεκνους του Δήμου Αγρινίου απφάσισε στη χθεσινή συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο.
Ειδικότερα, ενέκρινε τη μείωση 50% στο τιμολόγιο ύδρευσης της ΔΕΥΑΑ για όλα ανεξαιρέτως τα μέλη των πολυτεκνικών Συλλόγων Αγρινίου και Περιχώρων και Ματαράγκας με την μοναδική απαραίτητη προϋπόθεση- για να τύχουν της μείωσης- – να προσκομίζουν κάθε έτος στη ΔΕΥΑΑ βεβαίωση μέλους από τον αντίστοιχο Σύλλογο .Το μέτρο αφορά και τις πολύτεκνες οικογένειες που έχουν ενηλικιωθεί τα παιδιά τους.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΥΑΑ, 212 πολύτεκνοι έχουν σήμερα μείωση 50% στο τιμολόγιο ύδρευσης με τη μέση κατανάλωση τους να μην ξεπερνά τα 200 κυβικά ανά υδρόμετρο κάθε χρόνο.
Το συνολικό ποσό μειώσεων με τη εγκριθείσα διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου για τους πολύτεκνους εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσει τα 25.000 € και δεν θα επηρεάσει το σύνολο των εσόδων της επιχείρησης.Σύμφωνα με την εισήγηση,  τα έσοδα αυτά θα υπερκαλυφθούν από πρόσθετα έσοδα που προκύπτουν από νέες κατηγορίες καταναλωτών και καταναλώσεων, τα οποία δεν είχαν προϋπολογιστεί την περίοδο σύνταξης της τιμολογιακής πολιτικής του 2019.
Η απόφαση ελήφθη παμψηφεί ωστόσο ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπέιρωσης Π.Αντωνάκος εξέφρασε αντιρρήσεις για τους χειρισμούς υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως λαμβάνεται σε προεκλογική περίοδο, αναφορά που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΔΕΥΑΑ Β.Καρακώστα που έκανε λόγο για προσβολή των Πολυτέκνων με την άποψη πως δήθεν θα εξαγοράζονταν με ένα μικρό ποσό.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.