Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Έπεσαν Facebook και Instagram – Προβλήματα σε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες

Έπεσαν Facebook και Instagram – Προβλήματα σε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες

Τι ανέφερε το Facebook σε ανακοίνωσή του στο… Twitter για την αδυναμία πρόσβασης στα τρία μέσα κοινωνικής δικτύωσης το απόγευμα της Δευτέρας – Χαμός με τα hashtags #instagramdown και #facebookdown

Πρόβλημα με το Facebook και το «αδελφό» Instagram, παρουσιάστηκε λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα της Δευτέρας.

Πολλοί χρήστες δεν είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης στο social μέσο, αλλά και στο δικής του ιδιοκτησίας Instagram, από κάποιο «θέμα» που παρουσιάστηκε, πιθανότατα στον server.

Αναφορές θέλουν και το WhatsApp, το οποίο ανήκει επίσης στο Facebook και χρησιμοποιεί κοινές υποδομές, να παρουσιάζει πρόβλημα, χωρίς να επιτρέπει την αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών του.

Η πρώτη ενημέρωση από το Facebook, ήρθε στις 19:22 μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, όπου ανέφερε: «Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στις εφαρμογές και τα προϊόντα μας. Δουλεύουμε για να επαναφέρουμε τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό και ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία».

Ανάλογες ενημερώσεις «ανέβασαν» και οι λογαριασμοί των Instagram και WhatsApp…

Οι διακοπές λειτουργίας του Facebook συμβαίνουν σχετικά σπάνια, αλλά τείνουν να έχουν πολύ μεγάλο αντίκτυπο, κυρίως επειδή επηρεάζουν τρεις από τις μεγαλύτερες social εφαρμογές του κόσμου. Αυτό φαινεται, εξάλλου, από το γεγονός πως τα hashtags #instagramdown και #facebookdown είναι αυτή την ώρα τα κορυφαία στο Twitter σε παγκόσμια κλίμακα.

Η ιστοσελίδα Down Detector ανέφερε νωρίτερα σήμερα κυρίως βλάβες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως η Ουάσινγκτον και το Παρίσι, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα, τα προβλήματα επεκτείνονταν και σε άλλα μέρη του κόσμου.

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Kostas

    Οταν θα έχουμε γενικευμένο blackout ενεργειακό σε παγκόσμιο επίπεδο, τότε θα δείτε τι εστι Παγκοσμιοποίηση… Φτώχεια, απομόνωση και δυστυχία έρχονται με το κερασάκι στην τούρτα “αν ελευθερία-μειωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων” και ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.