Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Επί ποδός η Πυροσβεστική στην Αιτωλοακαρνανία σήμερα

Αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία, με το ημερολόγιο να δείχνει μόλις 23 Μαρτίου και την αντιπυρική περίοδο να μην έχει ακόμη ξεκινήσει.

Ωστόσο είναι πολλοί εκείνοι που δυστυχώς αψηφούν τους ισχυρούς ανέμους και αποφασίζουν να ανάψουν φωτιά για να κάψουν, κυρίως, ξερά χόρτα.

Αυτό φαίνεται πως οδήγησε και στις πολλές εστίες πυρκαγιάς που προέκυψαν σήμερα, κυρίως το μεσημέρι, μέσα σε λίγες ώρες  σε διάφορες περιοχές του νομού.

Μεσολόγγι, Ναύπακτος, Άνω Κεράσοβο, Καλύβια,   Ματσούκι, Κρύο Νερό , Δοκίμι , είναι μερικές μόνο από αυτές που χρειάστηκε να ενεργήσουν κατάσβεση οι δυνάμεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών  της περιοχής.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα φωτιά εκδηλώθηκε  στο Ματσούκι, όπου κάηκαν δύο στρέμματα καλαμιές και δύο στρέμματα σε λιοστάσι . Στο σημείο έσπευσαν  δύο οχήματα της Π.Υ. Αγρινίου που ενήργησαν κατάσβεση.

Στο Άνω Κεράσοβο εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση που έκαψε συνολικά πέντε στρέμματα  ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες  καταστράφηκε ολοσχερώς και ένα τρακτέρ.

Στο σημείο μετέβησαν δύο οχήματα του εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Γαβαλούς και τρία της Π.Υ. Αγρινίου που έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι, φωτιά εκδηλώθηκε και στο Κρύο Νερό, όπου έκαψε δύο στρέμματα δασική έκτασης. Στην κατάσβεση συμμετείχαν οχήματα του εθελοντικού σταθμού Παραβόλας και ένα από Αγρίνιο.

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 15:00 και στα Καλύβια Αγρινίου  όπου κατέκαψε πορτοκαλιές αλλά και έκαψε ολοσχερώς μια παλιά μικρή αποθήκη.

Μερικά τετραγωνικά καλάμια κάηκαν κοντά στο αεροδρόμιο στο Δοκίμι, ενώ αυτή την ώρα σε εξέλιξη είναι φωτιά στην Ιόνια Οδό, κοντά στον κόμβο Ρίγανης (74οχλμ).

Δασική έκταση κάηκε και στη Ναύπακτο, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα μεγάλη φωτιά μαίνεται στη δυτική πλευρά του Μεσολογγίου που καίει κυρίως καλαμιές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.