Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Επίδομα ανεργίας στους εμπόρους και ξεβρόμισμα δημόσιου χώρου από Σώμα Ασφαλείας

ane

 

Μερικά πράγματα ξεχωρίζουν στην ειδησεογραφία και σήμερα έχουμε δύο τέτοια, ευκαιρία λοιπόν ο γράφων να εγκαινιάσει μια υποκατηγορία στην στήλη “blogάροντας”, με την υποσημείωση “στα γρήγορα”. Θα είναι ένα σύντομο σχόλιο τριών παραγράφων μάξιμουμ, για να μην παιδεύεστε πολύ, ένεκα και το καλοκαίρι. Οι εναλλακτικοί συνοδευτικοί τίτλοι ήταν “σύρριζα”(σ.σ. από το ρίζα κόψιμο δηλαδή, για να μην ξεχνάμε και τις υπαρκτές λέξεις της γλώσσας μας) ή “στο γόνατο”, αμφότεροι όμως δεν προκρίθηκαν. Ο πρώτος για προφανείς λόγους κι ο δεύτερος γιατί παραπέμπει σε σφάξιμο, σε ακρότητες, σε πογκρόμ.

Λοιπόν, τα σημαντικά: ξεκινά η διάθεση επιδόματος ανεργίας και σε όσους έχετε κλείσει τα μαγαζιά σας, τους μαγαζάτορες, τους αυτοαπασχολούμενους. Καλό είναι αυτό, άλλωστε η εισφορά υπάρχει από το 2011 αλλά τώρα δίνεται για πρώτη φορά. Και δεν πειράζει που έρχονται εκλογές, συμβαίνουν αυτά, σύμπτωση είναι. Απλά, να… Να σε σκοτώνουν στην φορολογία του 24% σε ένα κάρο απαιτήσεις από το Κράτος για 3 έως 9 μήνες επίδομα, αφού κλείσεις το μαγαζί σου δεν είναι ωραίο ε; Σαν επιβράβευση φαίνεται, κάτι σαν “το ‘κλεισες το ρημάδι; μπράβο, εμείς σε αναλαμβάνουμε τώρα”. Θα πεις, “η κρίση”… Σίγουρα η κρίση φταίει;(υ.γ. και 1000 ευρώ σε απολυμένους πέντε εταιριών, ανάμεσά τους και του “Τοξότη”, του γνωστού φραγκάτου επενδυτή…)

Το δεύτερο είναι εδώ, δικό μας, Αγρινιώτικο: είδαμε ότι η Πυροσβεστική πήγε και έριξε νεράκι με το κιλό και γενικώς ξεβρόμισε (βλ. απολύμανε) το παλιό νοσοκομείο. Η διοίκηση και οι άνθρωποι του νοσοκομείου εν γένει ευχαρίστησαν. Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ευτυχώς που δεν καταργήθηκαν τα σώματα ασφαλείας, σε μερικά πράγματα είναι πολύ χρήσιμα…

Γ. Συμψηρής      /     “στα γρήγορα”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.