Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Επικεφαλής αντιπολίτευσης δήμου Ακτίου-Βόνιτσας: κακώς το ΥΠΕΣ χρηματοδότησε το δήμο με πρόσχημα τις θεομηνίες

Επικεφαλής αντιπολίτευσης δήμου Ακτίου-Βόνιτσας: κακώς το ΥΠΕΣ χρηματοδότησε το δήμο με πρόσχημα τις θεομηνίες

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Θανάσης Κασόλας ίσως πρωτοτυπεί…

Επικρίνει το Υπουργείο Εσωτερικών πως προέβη σε προκλητική χρηματοδότηση προς τον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας με πρόσχημα τις θεομηνίες.

«Από όσο γνωρίζουμε όσοι ζούμε εδώ, δεν υπήρξαν έντονα καιρικά φαινόμενα ή θεομηνίες στον Δήμο Άκτιου – Βόνιτσας και η επίκληση του ανωτέρου λόγου είναι εντελώς προσχηματική και ψευδής», υποστηρίζει.

«Πως οι υπηρεσιακοί παράγοντες υπέγραψαν την απόφαση αυτή χωρίς αυτοψία στις δήθεν πληγέντα Δήμο μας», αναφέρει.

Η ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Θανάση Κασόλα:

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΣ

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 75700/6-11-20 ΑΠΟΦΑΣΗ  της υπηρεσιακής γραμματέως του Υπουργείο Εσωτερικών κυριας  Βαλάτσου, εγκρίθηκε έκτακτη επιχορήγηση ποσού 170.000€ από το Υπουργείο  Εσωτερικών  προς τον Δήμο Άκτιου – Βόνιτσας, με πρόσχημα τις θεομηνίες με κωδικό ΣΑΕ -055.

Από όσο γνωρίζουμε όσοι ζούμε εδώ, δεν υπήρξαν έντονα καιρικά φαινόμενα ή θεομηνίες στον Δήμο Άκτιου – Βόνιτσας και η επίκληση του ανωτέρου λόγου είναι εντελώς προσχηματική και ψευδής. Στον όμορο δήμο Λευκάδας, ο οποίος επλήγη από την  κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ», είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μόνο η νότια Λευκάδα και όχι ολόκληρο το νησί. Η κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ»  δεν έφτασε καν στο δικό μας δήμο, ούτε φυσικά οποιαδήποτε άλλη θεομηνία.

Η απόφαση αυτή του Υπουργείου είναι άκρως προκλητική, με αποτέλεσμα να δαπανώνται χιλιάδες ευρώ άσκοπα, ενώ  περιοχές που το έχουν πραγματικά ανάγκη δεν χρηματοδοτούνται όπως πρέπει (π.χ. Κεφαλλονιά).

Επιπρόσθετα, δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις της  αριθμ. 10/7207/7.3.2017 Εγκύκλιου του ΥΠ.ΕΣ που καθορίζει τον τρόπο έκτακτης επιχορήγησης με ΣΑΕ 055 .

Προκαλούμε τον κ.  Δήμαρχο Άκτιου – Βόνιτσας να αναρτήσει  το αριθ. 12905/27.10.2020 έγγραφο και τα από 3.11.2020 και 6.11.2020 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(email) που απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να λάβει την παραπάνω χρηματοδότηση.

Πως οι υπηρεσιακοί παράγοντες υπέγραψαν την απόφαση αυτή χωρίς αυτοψία στις δήθεν πληγέντα Δήμο μας?

Πολιτικές  παρεμβάσεις για τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις, εκθέτουν ανεπανόρθωτα αυτούς που τις εισηγούνται και είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία.

Είναι σε γνώση του κ. υπουργού η εν λόγω χρηματοδότηση?

Προτίθεται να διερεύνησή  το θέμα σε ένα γενικότερο πλαίσιο?

ΒΟΝΙΤΣΑ, 10-11-20

ΓΙΑ ΤΟ  ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.