Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη στο Λιμάνι Πλατυγιαλίου

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη στο Λιμάνι Πλατυγιαλίου

Το Λιμάνι του Πλατυγιαλίου επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκιώνας Ζαΐμης, όπου και συναντήθηκε με τον Δημήτρη Κολώνια ,Πρόεδρο της εταιρείας Akarport, που διαχειρίζεται τις λιμενικές εγκαταστάσεις.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα γεωγραφικά και τεχνικά πλεονεκτήματα του λιμανιού , οι παρεχόμενες υπηρεσίες  καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη σύνδεσης του οδικού δικτύου με την Ιόνια οδό, ενώ διερευνήθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω αξιοποίησή του λιμένα, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Κατά την τοποθέτηση του ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα αρκετά προικισμένο λιμάνι και διαμετακομιστικό κέντρο μεταφοράς με τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες. Ωστόσο, απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός σε ότι αφορά την αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων που υποβάλλονται για την πώληση του λιμένα, ώστε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι παραγωγικές και εμπορικές δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας».

Παρών στη συνάντηση ήταν ο συνεργάτης του κ. Ζαΐμη, Δημήτρης Μπαρμπούνης.

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.