Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020

Κυριάκος Μητσοτάκης: θα στηρίξω τα αιτήματα του Δήμου Αγρινίου (βίντεο- φωτό)

_dim8055-1

Σε εξέλιξη είναι η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αγρίνιο. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πριν λίγα λεπτά αποχώρησε από το Επιμελητήριο όπου συναντήθηκε με εκπρόσωπους παραγωγικών φορέων και  αναμένεται σε λίγη ώρα (20.30) στο Παπαστράτειο Μέγαρο για την ομιλία του. Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το δημαρχείο όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου ενώ για λίγα λεπτά κάθισε σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης, περιηγήθηκε στο κέντρο της πόλης και επισκέφθηκε τα γραφεία της κομματικής οργάνωσης .
Το σύνολο των προβλημάτων του Αγρινίου με έμφαση αφενός στην κάθετη σύνδεση με την Ιόνια Οδό, αφετέρου στη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, έθεσε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αγρινίου.
Ο κ. Παπαναστασίου, χαρακτήρισε την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και το Επιχειρηματικό Πάρκο «έργα ανάσες», τα οποία θα μπορέσουν να αντιστρέψουν την πορεία που οδήγησε το Αγρίνιο στην απομόνωση τα τελευταία χρόνια.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου, υπογράμμισε ότι η λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων συνδέεται ευθέως με την άμβλυνση της γραφειοκρατίας και τη δημιουργία επενδύσεων στην περιοχή, καθώς δεν θα χρειάζονται πιά δύο και τρία χρόνια για να εγκριθούν χωροθετήσεις και περιβαλλοντικοί όροι, αλλά και με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Αγρινίου, ιδιαιτέρως του πρωτογενούς τομέα, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του περί ενίσχυσης των προϊόντων μέσω της μεταποίησης και της τυποποίησης.
Ο κ. Παπαναστασίου χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη της σύνδεσης με την Ιόνια Οδό και αδιανόητο το γεγονός η μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας και μεγαλύτερο αστικό κέντρο ανάμεσα στην Πάτρα και τα Ιωάννινα, να συνεχίσει να απέχει 20 χιλιόμετρα από το νέο αυτοκινητόδρομο.
« Η Αιτωλοακαρνανία με αγωνία περιμένει την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής και της Ιόνιας Οδού, πρέπει όμως να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν και το μεγαλύτερο αστικό κέντρο αυτού του οδικού άξονα, καθώς και η ενδοχώρα που το συνοδεύει, να συνδεθεί με τον νέο αυτοκινητόδρομο».
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε για το θερμό καλωσόρισμα, χαρακτήρισε ουσιαστική τη συζήτηση και αυτονόητη την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, η ολοκλήρωση της οποίας, όπως τόνισε, θα αλλάξει το τοπίο όχι μόνον στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.
Υπογράμμισε δε ότι θα μελετήσει και θα στηρίξει τα αιτήματα του Δήμου Αγρινίου, ώστε η Αιτωλοακαρνανία, μέσα από τέτοια έργα υποδομής, σε συνδυασμό βεβαίως με την προστασία του περιβάλλοντος και την οριοθέτηση των χρήσεων γης, να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και, με την ανάδειξη και την πλήρη αξιοποίηση των σημαντικών συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και του παραγωγικού της δυναμικού, να βγει από το περιθώριο, να γίνει ένας πραγματικός επενδυτικός προορισμός και να μπει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης.

_dim8129

dscn4102 dscn4101 dscn4095 dscn4092 dscn4085 dscn4083 dscn4073 dscn4071 dscn4069 dscn4067 dscn4065 dscn4064 dscn4062 dscn4060 dscn4058 dscn4055 dscn4050 dscn4048 dscn4083 dscn4081 dscn4077

_dim7987

_dim7930

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.