Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Η επίσκεψη του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Αγρίνιο (φωτο)

Η επίσκεψη του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Αγρίνιο (φωτο)

po-proedros-erithrou-agrinio-3

Σειρά επαφών είχε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός κατά την διάρκεια της επίσκεψής του την περασμένη Κυριακή στο Αγρίνιο, προσκεκλημένος του Τοπικού Παραρτήματος. Ο κ. Αυγερινός – ο οποίος για πρώτη φορά επισκέφθηκε το Αγρίνιο- μαζί με τα μέλη του τοπικού παραρτήματος Αγρινίου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων. Οι δύο άνδρες μίλησαν για τις νέες δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική και στην τοπική κοινωνία, αλλά και το έργο του Δήμου Αγρινίου ο οποίος διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα Κοινωνικά Παντοπωλεία της χώρας.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου επισήμανε πως: «η προσφορά του Οργανισμού είναι καταξιωμένη στην συνείδηση των πολιτών. Μια κοινωνική προσφορά που είναι αναγκαίο να συνεχιστεί. Η κρίση έχει χτυπήσει στην καρδιά της ελληνικής κοινωνίας και δυστυχώς τα αποτελέσματά της έχουν γίνει ορατά και στο Αγρίνιο. Η Δημοτική Αρχή έχει επεκτείνει τις κοινωνικές δομές με περισσότερες δράσεις. Παρόλα αυτά χρειαζόμαστε δημιουργικές συνεργασίες και σίγουρα χρειαζόμαστε τον Ε.Ε.Σ. να μας βοηθήσει να αμβλύνουμε τις μεγάλες αντιθέσεις».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός τόνισε πως: «ο Ε.Ε.Σ είναι ο αρχαιότερος εθελοντικός οργανισμός στην Ελλάδα και επιτελεί ένα πολυδιάστατο έργο. Σήμερα επαναπροσδιορίζουμε την δράση μας προκειμένου να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό του Γ. Παπαναστασίου και θα είμαστε όσο το δυνατόν πιο ωφέλιμοι στην σημερινή δύσκολη συγκυρία».

Μετά την πρωινή επίσκεψη στον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των ανακαινισμένων γραφείων του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού στο Αγρίνιο από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Μετά από τον αγιασμό ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο ξεκινά μια νέα προσπάθεια – νέα αρχή στο δύσκολο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί.

Ο Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κώστας Μπόκας επισήμανε: «μετά την ανακαίνιση των γραφείων μας, που έγινε με την υποστήριξη και την προσφορά επαγγελματιών της περιοχής μας, ξεκινήσαμε με τον αγιασμό των γραφείων μας. Κάνουμε νέο ξεκίνημα σε νέο αρνητικό περιβάλλον. Μέσα από όλη την διαδικασία αυτή παίρνουμε δύναμη για να προχωρήσουμε».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός τόνισε μεταξύ άλλων: «οι σημερινές οικονομικές συγκυρίες και όχι μόνο απαιτούν την δική μας εγρήγορση. Οφείλουμε να την έχουμε και να επιτελέσουμε το ανθρωπιστικό και εθελοντικό έργο που έκανε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό 140 χρόνια τον μεγαλύτερο οργανισμό στην Ελλάδα. Ο στόχος μας είναι ο άνθρωπος, οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας πάντα συμβαδίζοντας με το διεθνές δίκαιο και τα ανθρωπιστικά δικαιώματα».

Ο κ. Αυγερινός εξήρε την προσπάθεια των μελών του τοπικού παραρτήματος, γιατί, με προσωπική δουλειά και κόπο επιτέλεσαν το θαυμάσιο αυτό έργο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας για τα ανακαινισμένα γραφεία, συμπληρώνοντας πως: «λίγα τμήματα ανά την Ελλάδα διαθέτουν τέτοια γραφεία! Μόνο από την αγάπη τους πηγάζει η δουλειά αυτή. Η αγάπη είναι το εφαλτήριο για να πάμε μπροστά και να αποτελούμε πραγματικά χρήσιμοι στην τοπική κοινωνία».

po-proedros-erithrou-agrinio-1
po-proedros-erithrou-agrinio-3
po-proedros-erithrou-agrinio-4

po-proedros-erithrou-agrinio-2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.