Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχημένο διήμερο εκδηλώσεων από τον Σύλλογο Δρυμιωτών

Επιτυχημένο διήμερο εκδηλώσεων από τον Σύλλογο Δρυμιωτών
pol-ekdiloseis-drymosΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων του Συλλόγου Δρυμιωτών. Ο Σύλλογος διοργάνωσε πολιτιστικό διήμερο, την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 με θέμα: Τα νεώτερα ανασκαφικά δεδομένα στον Δρυμό Βόνιτσας – Ιστορία της περιοχής και την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 το βράδυ όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη δημοτική βραδιά.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Παραδοσιακό γλέντι
Η βραδιά περιλάμβανε στην αρχή παραδοσιακούς χορούς με το χορευτικό του Δρυμού και μετά ακολούθησε μεγάλη δημοτική βραδιά.
Στο ενδιάμεσο της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους.
Καθόλη την διάρκεια της  βραδιάς διατηρήθηκε το κέφι αμείωτο και το δημοτικό γλέντι τελείωσε το ξημέρωμα….
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Εκδήλωση ημερίδα για τα νεώτερα ανασκαφικά δεδομένα στον Δρυμό Βόνιτσας -Ιστορία της περιοχής.
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα για τα νεώτερα ανασκαφικά δεδομένα στον Δρυμό, υπό την αιγίδα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρυμιωτών Γιώργος Κουτρούμπας, σε μια όμορφη βραδιά που αποτύπωσε την κατάσταση για τις ανασκαφές στην περιοχή.
Χαιρετισμό απήυθυνε ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης και αμέσως μετά οι αρχαιολόγοι: Μαρία Γκέκα, Γεωργία Γεωργίου, και η Αθηνά Κωνσταντάκη παρουσίασαν με πρότζεκτ τα αρχαιολογικά ευρήματα,  που ήρθαν στο φως από την ανασκαφή, κάνοντας παράλληλα προφορική παρουσίαση των ευρημάτων.
Ως γνωστόν για τα ευρήματα στο Δρυμό, ο προϊστάμενος της 22ης εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Ιωάννης Χουλιαράς, είχε δηλώσει παλαιότερα:«Στο χώρο του ναού εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν άφθονα αρχιτεκτονικά μέλη και κινητά ευρήματα, όπως μαρμάρινα θωράκια, τμήματα επιστυλίων, πεσσίσκοι, κίονες ραβδωτοί και αρράβδωτοι, κιονίσκοι, κιονόκρανα, επιθήματα, σιδερένιοι ήλοι, άφθονα θραύσματα υάλινων αντικειμένων καθώς και άφθονα σπαράγματα κονιάματος φέροντα ίχνη χρώματος. Εξαιρετικής σημασίας ωστόσο είναι το ψηφιδωτό δάπεδο της βασιλικής, που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών και φαίνεται να σκεπάζει έως τώρα έκταση περίπου 150 τετρ. μέτρων. Το ψηφιδωτό κοσμείται με γεωμετρικά κυρίως σχέδια και φέρει επιγραφή καθ’όλο το πλάτος της ανατολικής πλευράς του κεντρικού κλίτους. Με βάση τον γλυπτό και ψηφιδωτό διάκοσμο και τον τύπο των γραμμάτων της επιγραφής η βασιλική χρονολογείται στα μέσα με δεύτερο μισό του 5ου αιώνα μ.Χ.».
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΓΛΕΝΤΙ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.