Παρασκευή, Μάρτιος 22, 2019

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: «Απαξιώνουν το Νοσοκομείο Αγρινίου»

eka-syn-typou-kinitopoiisi-nos (7)

Η κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 8 Ιουνίου στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου Αγρινίου και η καλύτερη οργάνωσή της ήταν το αντικείμενο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε  στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Η ενημέρωση έγινε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Μιχάλη Κατσιγιάννη, τον γραμματέα Δημήτρη Δήμα, τον πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Ντούμης, τον γραμματέα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας Βαγγέλη Κωνσταντίνου και την πρόεδρο του Σωματείου Καθαριστριών & Καθαριστών Αιτωλοακαρνανίας & Ευρυτανίας «Η Αγία Μαρίνα» Σοφία Σαραμαντά.

Την συνέντευξη Τύπου άνοιξε ο κ. Κατσιγιάννης ο οποίος ανέφερε ότι στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου οι ανάγκες υπηρετούνται με πέντε μόνιμους ιατρούς αν και θα έπρεπε να διαθέτει η κλινική οκτώ. Όπως ανέφερε, «είναι εμφανής η απαξίωση στο Νοσοκομείο Αγρινίου που είναι ο πυλώνας της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή», ενώ παράλληλα ζήτησε μόνιμες προσλήψεις που θα καλύψουν ανάγκες.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Δήμας, ο οποίος τόνισε ότι το Εργατικό Κέντρο για άλλη μία φορά μπαίνει μπροστά για να αναδείξει τα μεγάλα ζητήματα της υγείας, θυμίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παθολογική κλινική του νοσοκομείου και καλώντας όλους τους εργαζομένους στην κινητοποίηση της Παρασκευής.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνου μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, την συμμετοχή ορισμένων φαρμάκων που αγγίζει πλέον το 60%, καλώντας σε μία ακόμη κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου στον πεζόδρομο της οδού Χαριλάου Τρικούπη, έξω από το δημαρχείο. Από την πλευρά του, τέλος, ο κ. Ντούμης, τόνισε πως δεν υπηρετούνται ούτε στο ελάχιστο οι ανάγκες στην Υγεία και πως η κυβερνητική ανάπτυξη είναι σε τελείως άλλη κατεύθυνση.

Ακολούθησαν ερωτήσεις δημοσιογράφων, με τον Μιχάλη Κατσιγιάννη να απαντά σε ερώτηση σχετικά με το αν τελικά αναγνωρίζει κάποια πράγματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου απάντησε πως είναι ίδιο μήκος κύματος οι ανακοινώσεις της διοίκησης και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ γιατί από παλιά ο Διοικητής του νοσοκομείου εξυπηρετεί τις κατευθύνσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά δεν υπάρχει κάποια αναγνώριση έργου διότι, όπως τόνισε, «δεν θέλουμε μερεμέτια, αλλά ανωτέρου επιπέδου παροχές Υγείας».

Σε ερώτηση για το αν τελικά θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και οι ιατροί, απάντησε πως είχαν ενημερωθεί και προσκληθεί, όμως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο γιατί εκείνη την μέρα έχουν κανονίσει την δική τους συνέλευση.

eka-syn-typou-kinitopoiisi-nos (1)

eka-syn-typou-kinitopoiisi-nos (2)

eka-syn-typou-kinitopoiisi-nos (3)

eka-syn-typou-kinitopoiisi-nos (4)

eka-syn-typou-kinitopoiisi-nos (5)

eka-syn-typou-kinitopoiisi-nos (6)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.