Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Εργατικό Κέντρο: ο θάνατος του Θανάση Φράγκου να μας ευαισθητοποιήσει όλους

Εργατικό Κέντρο: ο θάνατος του Θανάση Φράγκου να μας ευαισθητοποιήσει όλους

2Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και το Σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών Αιτωλοακαρνανία καταγγέλλουν το χθεσινό εργατικό ατύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του Θανάση Φράγκου . Ως γνωστόν έχασε τη ζωή του στον αγώνα για το μεροκάματο χθες Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 8:30 το πρωί στην περιοχή της Αβώρανης όταν καθώς ανέβηκε σε κολώνα για εργασίες η κολώνα έσπασε και έπεσε στο κενό μ’ αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. «Για μια ακόμα φορά έρχεται στην επιφάνεια η αδιαφορία της εργοδοσίας για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η καταγγελία καταλήγοντας πως « ο θάνατος του συνάδελφου Θανάση να μας ευαισθητοποιήσει όλους μας και να απαιτούμε μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα» .

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. και το Δ.Σ. του Σ.ΤΕ.Η. καταγγέλλουν στην εργατική τάξη και το λαό της περιοχής ένα ακόμα εργατικό ατύχημα που , δυστυχώς, αυτή τη φορά είχε σαν αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του συναδέλφου Θανάση Φράγκου , μέλους του Σωματείου Τεχνιτών Ηλεκτρισμού ( Σ.ΤΕ.Η.) που εργάζονταν στην εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. σαν ηλεκτροτεχνίτης. Έχασε τη ζωή του στον αγώνα για το μεροκάματο την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 8:30 το πρωί στην περιοχή της Αβώρανης όπου συνεργείο της εταιρείας έκανε αλλαγή αγωγών . Όταν ο συνάδελφος ανέβηκε στην κολώνα για εργασίες η κολώνα έσπασε και έπεσε στο κενό μ’ αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Για μια ακόμα φορά έρχεται στην επιφάνεια η αδιαφορία της εργοδοσίας για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς . Οι εργοδότες μπροστά στο κέρδος αδιαφορούν για τη ζωή των συναδέλφων . Η πίεση, η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός , οι απειλές η απλήρωτη εργασία δίνουν και παίρνουν στους χώρους δουλειάς . Σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η εργατική τάξη με την ανεξέλεγκτη η ανεργία η εργοδοσία δρα ασύδοτα .
Εγκληματικές ενέργειες είναι οι ενέργειες της πολιτείας . Όλες οι κυβερνήσεις και οι προηγούμενες και η σημερινή έχουν απαξιώσει πλήρως τις υπηρεσίες Τεχνικών Ελέγχων στους χώρους δουλειάς με αποτέλεσμα να μη γίνεται κανένας έλεγχος με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους.
Καλούμε την πολιτεία άμεσα να πάρει μέτρα για την επάνδρωση των υπηρεσιών με προσωπικό που να καλύπτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για σωστό έλεγχο .
Καλούμε την εργοδοσία ( ΔΕΗ και εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ) να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει την οικογένεια του συναδέλφου Θανάση .
Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία και με οργανωμένο τρόπο να αντιμετωπίσουμε την ανελέητη αδιαφορία πολιτείας και εργοδοσίας .
Δε ζούμε για να εργαζόμαστε για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι εργοδότες δίνοντας ακόμα και την ίδια μας τη ζωή. Εργαζόμαστε για να ζήσουμε καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες μας .
Ο θάνατος του συνάδελφου Θανάση να μας ευαισθητοποιήσει όλους μας και να απαιτούμε μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα .
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου.
ΤΑ Δ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Νικόλας

    Κρίμα για τον συνάδελφο που έφυγε τόσο άδικα. Συλλυπητήρια στους ανθρώπους που τον αγαπούσαν και θα πονάνε για πάντα .
    Όσο για εσάς Εργατοπατέρες φαφλατάδες για άλλη μια φορά μας δείξατε τον λόγω της ύπαρξή σας .Καλούμε την πολιτεία άμεσα να πάρει μέτρα για την επάνδρωση των υπηρεσιών με προσωπικό . Το πιάσαμε το υπονοούμενο το διάβασαν και αυτοί που θα σας διορίσουν Δηλαδή δημοσίους Υπαλλήλους μπας και βολευτείτε πουθενά . Γλείφτες Εκμεταλλευτές του πόνου .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.