Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Παραμένει δυο χρόνια χωρίς γιατρό το Π.Ι.Τερψιθέας Ναυπακτίας

Παραμένει δυο χρόνια χωρίς γιατρό το Π.Ι.Τερψιθέας Ναυπακτίας

Ερώτηση υπέβαλλε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ  Μάριος Σαλμάς για την λειτουργία και επάνδρωση του Περιφερειακού Ιατρείου ( Π.Ι. ) Τερψιθέας Ναυπακτίας το οποίο παραμένει χωρίς ιατρό από το τέλος του θέρους 2017.

Η Ερωτήση κατατέθηκε κατόπιν αναφοράς των κατοίκων της Τερψιθέας Ναυπακτίας η οποία απευθύνθηκε στον Υπουργό Υγείας και κοινοποιήθηκε στο πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία, Μάριου Σαλμά.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Θέμα «Επάνδρωση Π.Ι. Τερψιθέας Ναυπακτίας»

Το Π.Ι. Τερψιθέας Ναυπακτίας εξυπηρετεί πέντε χωριά της ευρύτερης περιοχής με σημαίνοντα πληθυσμό ο οποίος αυξάνεται γεωμετρικά κατά την διάρκεια του θέρους. Το συγκεκριμένο Περιφερειακό Ιατρείο στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο και διαθέτει πολυτελές διαμέρισμα για τη διαμονή του εκάστοτε ιατρού. Έως τα τέλη Αυγούστου 2017 στο εν λόγω Π.Ι. υπηρετούσε ιατρός ο οποίος απεχώρησε από αυτό δηλώνοντας πως είχε λήξει η πενταετής θητεία του και δεν επιθυμούσε να την ανανεώσει.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά προέκυψε ότι ο εν λόγω ιατρός υπηρετούσε με απόσπαση στο Κ.Υ. Ερυμάνθειας Αχαϊας χωρίς να έχει παραιτηθεί από την οργανική του θέση στο Π.Ι. Τερψιθέας.

Σε ερωτήματα που υπέβαλαν οι κάτοικοι της Τερψιθέας προς την 6η ΥΔΕ και τις Υπηρεσίες της σχετικά με την αδικαιολόγητη επί έναν χρόνο απουσία του ιατρού δεν έλαβαν ικανοποιητική απάντηση και εν τω μεταξύ η θέση του παραμένει κενή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Υπηρετεί ιατρός στο Π.Ι. Τερψιθέας Ναυπακτίας;
2. Θα κινηθούν διαδικασίες πλήρωσης της κενωθείσης θέσης ιατρού στο Π.Ι. Τερψιθέας και σε ποιον χρόνο;

Ο ερωτών βουλευτής
Μάριος Σαλμάς

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.