Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

«Εσφαλα, πλήρωσα και έμαθα», λέει Πατρινός αρνητής του κορωνοϊού

«Εσφαλα, πλήρωσα και έμαθα», λέει Πατρινός αρνητής του κορωνοϊού

Πλήρωσε την ανεμελιά του ευτυχώς πολύ φθηνά. Ο 38χρονος Πατρινός Ηλίας Κοττας, ο οποίος νοσηλεύτηκε στην κλινική COVID-19 του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγιος Ανδρέας» για αρκετές ημέρες δίνοντας τη δική του μάχη απέναντι στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για τον άνδρα που με τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε το πανελλήνιο ενδιαφέρον καθώς δήλωνε αρνητής της πανδημίας και όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσε να συνεχίζει τη ζωή του σαν να μην υπάρχει κορονοϊός συμμετέχοντας σε πάρτι και σπιτικές συγκεντρώσεις.

Σήμερα μιλάει στην «Π» ο 38χρονος θέλοντας να στείλει το μήνυμά του σε όλο τον κόσμο: «Να είναι όλοι προσεκτικοί, να πιστέψουν στην πανδημία, στην επικινδυνότητα του ιού και να προστατεύουν τους δικούς τους ανθρώπους με κάθε τρόπο» δηλώνει μετανιωμένος καθώς ο ίδιος δεν τα έκανε όλα αυτά μέχρι πριν λίγο καιρό.

Τα πάρτι

Ο τρόπος που δρούσε το προηγούμενο διάστημα ο Ηλίας Κόττας δεν ήταν αυτός που πρότειναν οι ειδικοί και μάλιστα παραδέχεται με ειλικρίνεια πως συμμετείχε σε πάρτι. «Κάθε Σάββατο μαζευόμασταν στο σπίτι με φίλους. Θέλαμε κι εμείς να ξεσκάσουμε και θεωρούσαμε πως δεν υπάρχει κίνδυνος. Αγνοούσαμε τους κινδύνους που μπορεί να φέρει στη ζωή μας ο κορονοϊός και μάλιστα τα θεωρούσαμε όλα μια υπερβολή» αναφέρει στην «Π» ο Ηλίας Κόττας.

Η μάχη

Το τελευταίο δεκαήμερο ο Ηλίας Κόττας θα το θυμάται για όλη του τη ζωή. «Για μένα όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν για επτά ημέρες ήμουν άρρωστος στο σπίτι με τα κλασικά συμπτώματα όπως ο βήχας. Είχα ζητήσει τη βοήθεια γιατρού και μου έδωσε μια αντιβίωση η οποία όμως δεν βελτίωσε την κατάστασή μου. Αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο και κατέληξα στην κλινική κορονοϊού του “Αγίου Ανδρέα”. Εγώ, έχοντας περάσει και δύο φορές πνευμονία στη ζωή μου και μην προσέχοντας γενικότερα, την πάτησα. Ο οργανισμός μου δεν ήταν αρκετά ισχυρός για να αντιμετωπίσει τον ιό κι έτσι χρειαζόμουν οξυγόνο για να αναπνεύσω, ενώ δεν μπορούσα να μιλάω πολύ καθώς κουραζόμουν» τονίζει στην «Π» ο 38χρονος Πατρινός.

Τα συναισθήματα

Περιγράφοντας όσα έζησε νοσηλευόμενος ο Ηλίας Κόττας αναφέρει: «Στο νοσοκομείο γινόταν χαμός. Γενικά σε ρίχνει πολύ ψυχολογικά η νοσηλεία αλλά και τα όσα βλέπεις. Είναι όλοι με οξυγόνο και καλώδια γύρω τους. Τη δεύτερη μέρα ήθελα να σηκωθώ να φύγω γιατί με είχε ρίξει η κατάσταση. Το χειρότερο όλων όμως, ήταν όταν κοίταζα ένα παλληκάρι 22 χρονών δίπλα μου. Ενα παιδί. Τον έβλεπα και νόμιζα πως αυτό που ζούσαμε ήταν ένα ψέμα. Δεν γινόταν να είναι όλα αυτά αληθινά και να τα ζω εγώ».

«Τα λάθη μου τα μετανιώνω»

Η περιπέτεια που βίωσε το προηγούμενο διάστημα ο Ηλίας Κόττας, τον στιγμάτισε ως άνθρωπο και θεωρείται δεδομένο πως βγήκε πιο σοφός ως προς το πώς θα πρέπει να φέρεται από δω και πέρα. Στέλνοντας το μήνυμά του ο Ηλίας Κόττας αναφέρει: «Το λέω διαρκώς στους φίλους μου όλες αυτές τις μέρες. Θέλει προσοχή σε όλα, τι ακουμπάμε, με ποιους ερχόμαστε σε επαφή. Εγώ δεν πρόσεχα και κόλλησα μέχρι και τη μάνα μου. Το μετανιώνω και έχω καταλάβει το λάθος μου. Μπορεί να έπρεπε να ζήσω μια άσχημη εμπειρία, αλλά πλέον προσπαθώ να εξηγώ σε όλους πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ολο τον προηγούμενο καιρό, βλέποντας ειδήσεις, έλεγα πως μας δουλεύουν και πως δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, όμως είναι αλήθεια. Και αυτή την αλήθεια θα την κουβαλάω πάνω μου για όλη μου τη ζωή χωρίς να γνωρίζω τι θα μου αφήσει».

Από το απόγευμα της Τετάρτης, ο Ηλίας Κόττας έχει επιστρέψει σπίτι του και συνεχίζει να λαμβάνει τη φαρμακευτική αγωγή του. Μιλώντας με ειλικρίνεια, παραδέχεται τα λάθη του, αλλά συνεχίζει να καταλαβαίνει και τον κόσμο που θέλει να κυκλοφορεί: «Τα λάθη μου τα μετανιώνω, αλλά καταλαβαίνω και τον υπόλοιπο κόσμο που θέλει να βγαίνει και να προσπαθεί να ζει κανονικά. Κι εγώ αυτό προσπαθούσα να κάνω. Χρειάζεται προσοχή, αλλά είναι ανάγκη όλων των ανθρώπων να ζούμε πιο κανονικά».

Πηγή: pelop.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.