Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

«Συμμόρφωση» με τον αντικαπνιστικό νόμο δείχνουν οι έλεγχοι στο Αγρίνιο

«Συμμόρφωση» με τον αντικαπνιστικό νόμο δείχνουν οι έλεγχοι στο Αγρίνιο

Συστράτευση κατά του καπνού καταγράφουν τα αποτελέσματα των ελέγχων ΕΑΔ – ΕΛ.ΑΣ καταρρίπτοντας τον μύθο περί μη συμμόρφωσης των πολιτών με τον αντικαπνιστικό νόμο .

Πολίτες και επιχειρηματίες δείχνουν να αγκαλιάζουν την εφαρμογή του και να συμμορφώνονται τηρώντας τα προβλεπόμενα της νομοθεσίας. Μικτά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της ΕΛ.ΑΣ υλοποιώντας το ειδικό πρόγραμμα ελεγκτικής δράσης και αξιοποιώντας στοιχεία από το 1142 συνεχίζουν τους ελέγχους σε όλη την επικράτεια εν μέσω εορταστικής περιόδου καταγράφοντας χαμηλά ποσοστά παραβατικότητας σε μέρη που πριν μερικούς μήνες το κάπνισμα αποτελούσε κανόνα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στις Σέρρες όπου στους διενεργηθέντες ελέγχους σε 10 καταστήματα (ΚΥΕ) δεν βρέθηκαν σε κανένα κατάστημα καπνίζοντες είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους ενώ σε επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν στις πόλεις των Φαρσάλων ,Ναυπάκτου, Αγρινίου, Δήμου Αθηναίων και άλλων δεν βρέθηκε κανένας θαμώνας να καπνίζει σε χώρο που δεν επιτρεπόταν.

Από το σύνολο των 163 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 77 % των περιπτώσεων .

Από το σύνολο των 44 παραβάσεων των οικείων διατάξεων που κατεγράφησαν , μόνο οι 6 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα .

Παρατίθενται αναλυτικές πληροφορίες για τους διενεργηθέντες ελέγχους σε Ναύπακτο και Αγρίνιο.

 

Ναύπακτος: την Παρασκευή, 13.12.2019 κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε 16 καταστήματα ΚΥΕ (εστιατόρια , μπαρ, καφέ) δεν βρέθηκαν καπνίζοντες σε κανένα από αυτά ωστόσο επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 4 επιχειρήσεις για μη ύπαρξη βιβλίου αναφοράς καπνίσματος των 500 ευρώ έκαστο.

 

Αγρίνιο:  Το Σάββατο, 14.12/2019 κατά τους ελέγχους που έγιναν σε 16 καταστήματα ΚΥΕ (εστιατόρια ,καφέ ,παιδότοποι, νοσοκομεία ) δεν βρέθηκαν καπνίζοντες σε κανέναν από τους εσωτερικούς χώρους . Σε 2 καταστήματα διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με το βιβλίο αναφοράς καπνίσματος όπου επιβλήθηκαν πρόστιμα των 500 ευρώ στους υπευθύνους των καταστημάτων. Υπήρξε άψογη συνεργασία μεταξύ των ελεγκτών –επιθεωρητών και των επιχειρηματιών .

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΩ ΑΠΟΛΑΜΒΑΜΩ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΑΚΙ ΜΟΥ !!΄΄ ΟΛΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ΄΄ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΙ………CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.