Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Εύηνος: Έτοιμη η πρόχειρη γέφυρα που ενώνει τους Δήμους Αγρινίου και Ναυπακτίας (video)

Εύηνος: Έτοιμη η πρόχειρη γέφυρα που ενώνει τους Δήμους Αγρινίου και Ναυπακτίας (video)

Αυτή είναι η γέφυρα που επισκευάζεται κάθε καλοκαίρι και ενώνει τους Δήμους Αγρινίου και Ναυπακτίας.  Βρίσκεται κοντά στον κάμπο του Τρικόρφου Ναυπακτίας και συνδέεται με το χωριό Παραδείσι που ανήκει στο δήμο Αγρινίου.

Δόθηκε ξανά για φέτος στην κυκλοφορία τις τελευταίες ημέρες.

Μια πανέμορφη διαδρομή που συγχρόνως  είναι και  συντομότερη για να φτάσει κάποιος από τη Ναύπακτο στο Αγρίνιο. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι η γέφυρα βρίσκεται εκεί μέχρι να αρχίσουν… οι βροχές και μέχρι ο ποταμός Εύηνος να «φουσκώσει» και την παρασύρει.

Παλαιότερα είχαν κατασκευαστεί βάσεις για να γίνει μόνιμη γέφυρα όμως κανείς τα τελευταία 50 χρόνια δεν ασχολήθηκε περισσότερο. Φυσικά, πλέον κάτι τέτοιο έγινε ακόμη πιο δύσκολο διότι τα ορμητικά νερά του Ευήνου κατέστρεψαν τις βάσεις.

Πηγή: nafpaktianews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Εύη

    ”Κανείς δεν ασχολήθηκε περισσότερο τα τελευταία 50 χρόνια ” και γιατί να ασχοληθεί άλλωστε ,όταν τα πακέτα και τα προγράμματα ερχόταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανοικοδόμηση της χώρας και who cares? Το δικό μας το νοιάξιμο ήταν να πάρουμε τα χρήματα και να τα στείλουμε στις ελβετικές τράπεζες. Πιο καλή επένδυση από αυτή υπάρχει;Τώρα τσουχτηκαν οι πολιτικοί μας να κάνουν την Ελλάδα απέραντο εργοτάξιο. Αυτά τα 50 χρόνια ,εκατομμύρια συνάνθρωποί μας έφυγαν για μια
    καλύτερη τύχη στο εξωτερικό ,γιατί εδώ προφανώς δεν μπορούσαν να τη βρουν.. Επίσης, στα χρόνια των μνημονίων , πάνω από 700.000 αναζήτησαν την τύχη τους αλλού . Αν η ανοικοδόμηση της πατρίδας μας είχε υλοποιηθεί ,και δεν τρωγοταν τα πακετα (μεσογειακά ολοκληρωμένα προγράμματα ,σχέδια μάρσαλ και πολλά άλλα) ,σήμερα ο τόπος μας θα ήταν σε τροχιά ανάπτυξης ,όπως λένε και οι πολιτικοί ,και ο πληθυσμός μας θα ήταν ακμαίος και όχι γερασμένος. (Με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την εξωτερική πολιτική και άμυνα ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.