Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Φιλόζωοι εναντίον Δήμου Μεσολογγίου για τα αδέσποτα

Φιλόζωοι εναντίον Δήμου Μεσολογγίου για τα αδέσποτα

Διάσταση απόψεων μεταξύ φιλόζωων και δήμου Μεσολογγίου καταγράφεται με αφορμή τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων.

Με ανακοίνωσή του ο αρμόδιος ΑντιδήμαρχοςΝίκος Κ. Καραπάνος κάλεσε τους δημότες που έχουν δεχθεί επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά να γνωστοποιήσουν τις περιπτώσεις και να συνδράμουν την αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί στον Δήμο με κάθε χρήσιμη πληροφορία ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της περισυλλογής τους.

Η πρόθεση ωστόσο του δήμου να μεταφέρει τα αδέσποτα σε συγκεκριμένο χώρο έχει προκαλέσει την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φιλοζωικών Οργανώσεων που έχει στείλει επιστολή στον δήμαρχο Κώστα Λύρο προαναγγέλλοντας μηνύσεις σε περίπτωση μεταφοράς των ζώων στο χώρο που έχει επιλεγει υποστηρίζοντας πως δεν έχει άδεια , ούτε τις προδιαγραφές της νομοθεσίας».

Η επιστολή

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Ενημερωθήκαμε ως Ομοσπονδία, ότι αποφασίστηκε από τον Δήμος σας ο εγκλεισμός μεγάλου αριθμού αδέσποτων σε παράνομο χώρο που διαθέτετε.

Επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

1.O χώρος στον οποίο προτίθεστε να πάτε τα ζώα δεν έχει άδεια , ούτε τις προδιαγραφές της νομοθεσίας , ν 4039/12 ,οπότε είναι παράνομος.
2. Βάσει της νομοθεσίας απαγορεύεται ο εγκλεισμός των ζώων στα κυνοκομεία η δε παραμονή των ζώων εκεί είναι προσωρινή και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
3. Η διαδικασία κρίσης για το αν ένα αδέσποτο είναι επιθετικό ή όχι προβλέπεται επίσης από την νομοθεσία και την διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ , την οποία σας επισυνάπτουμε.
4.Για την διαχείριση των αδέσποτων αρμόδια είναι μόνο η 5μελής επιτροπή που ο νόμος θεσπίζει και κανείς άλλος

Τέλος, αν θέλετε η πόλη σας μακροπρόθεσμα να πάψει να έχει αδέσποτα , διότι αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος της δημοτικής αρχής και όχι ο εγκλεισμός τους για να μην τα βλέπουν οι συμπολίτες σας , παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις δράσεις οι οποίες αποφασίστηκαν σε Ημερίδα της ΚΕΔΕ και της Ομοσπονδίας μας το 20216.
Παρακαλούμε πολύ να σταματήσουν οι παράνομες ενέργειες κατά των ζώων ,η Δημοτική Αρχή οφείλει να είναι κυρίως και πάνω από όλα σύννομη.

Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε κάθε ενέργεια εναντίον σας με μηνύσεις , καταγγελίες και αναφορές σε όλη την κλίμακα των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας.

Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση αλλά και βοήθεια.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.