Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Φημολογία για κατάργηση του ιστορικού 2/39 Σ. Ε.

Photo 20170228173149707Έντονη είναι τις τελευταίες ημέρες η φημολογία για σημαντική υποβάθμιση του 2/39 Σ.Ε. στο Μεσολόγγι, λόγω των αλλαγών που προωθούνται στην εκπαίδευση των εφέδρων στρατιωτών.

Σύμφωνα με αυτή τη φημολογία, το ΓΕΣ επεξεργάζεται σχέδιο κατάργησης όλων των κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων του Πεζικού, με τους νεοσυλλέκτους να παρουσιάζονται, απευθείας σε μονάδες προωθημένων σχηματισμών, στις παραμεθόριες περιοχές.

Έτσι εάν επιβεβαιωθούν τα σενάρια αυτών των σχεδιασμών το “λουκέτο” στο πλέον ιστορικό στρατόπεδο της χώρας θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο. Η φημολογία αυτή λέει ότι οι σχεδιασμοί αυτοί θα γίνουν σχετικά άμεσα και προσδιορίζουν τις αλλαγές από τον Ιούνιο.

http://messolonghinews.blogspot.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. Θ.

  “….«λουκέτο» στο πλέον ιστορικό στρατόπεδο της χώρας…”

  Ιστορικό…. Ιστορικότατο Στρατόπεδο , Ναι!… Όπως Λίγο – Πολύ , κάθε Σημείο ετούτου του Τόπου. , με τον πρέποντα σεβασμό και με γνώση απαρχών και συνέχειας του 2/39 Σ.Ε.

  … Στο βαθμό , δηλαδή , που έκαστος αντιλαμβάνεται την Ιστορία και την Ύπαρξη και παρόν και Μέλλον μιας Χώρας…. της Γης μας εν πάση περιπτώσει , μόνο από “τα ‘Στρατά’ της”.

  ΟΜΩΣ: Και σε ετούτο το Στρατιωτικό , “εθνικό” και τέτοιων μεγεθών , “μέτρο”…

  “….το πλέον ιστορικό στρατόπεδο της χώρας…”
  …”Πόθεν – Πώς” , που θά’ λεγε και ο παπάς της φλυρούσσας παπαδιάς Κωλοκοτρονιτσίου;;;….

  Όλοι θα λυπηθούμε εάν υπάρξει… όχι κατάργηση , αλλά και “απλή” υποβάθμιση του 2/39 Σ.Ε.

  Όπως για άλλους , λιγότερο ιστορικούς (χωρίς να απουσιάζει και αυτή η συνιστώσα) λυπηθήκαμε με το παράτημα ενός και δύο , από τα μεγαλύτερα και αρχαιότερα αεροδρόμια της Χώρας , αυτών του Αγρινίου.

  Ας βρεθούν όμως άλλα , ορθολογικά, πραγματικά , επιχειρήματα!… Αλλοιώς , όσο το Μεσολόγγι υπερασπίζεται όπως “χρήσιμες” ή “άχαρες” δεκαετίες πίσω, τον εαυτό του , τα “κεκτημένα” του , λες και είναι “ομφαλός” της Γης , τόσο θα τα χάνει και θα απορφανίζεται.
  Αυτή η Σημαντικότατη για το Δικό Μας Τόπο και για Όλη τη Χώρα και τον Κόσμο Όλο Πόλη , το Μεσολόγγι, ο Κόσμος του , ας σκεφτεί τι πραγματικό του Αναλογεί να Κρατήσει και τι σε διηνεκές Ιστορικό , αλλά και του κάθε εποχής Ι. Π. να κατακτήσει.

  Τόσο Απλά (;;..).

  Θ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.