Σάββατο, 30 Μαΐου, 2020

Στον “αέρα” 400 φοιτητές από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης – Από το Μεσολόγγι πήγαν Πάτρα

Δεν πρόκειται για αστείο αλλά για γεγονός που οφείλεται σε “αμαρτίες” του παρελθόντος.Τετρακόσιοι φοιτητές του τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης βρίσκονται στον “αέρα” καθώς σήμερα δεν φαίνονται εγγεγραμμένοι σε κανένα Πανεπιστήμιο της χώρας.

Το γεγονός αποκαλύφθηκε όταν στο Πανεπιστήμιο Πατρών στάθμευσε ένα φορτηγό με 400 φακέλους.

Η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Β. Κυριαζοπούλου “τα έχασε” όταν η αρμόδια υπηρεσία του Ιδρύματος την ενημέρωσε ότι υπάρχει ένα φορτηγό με 500 φακέλους που στάλθηκαν από το πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Η Πρύτανις , όπως η ίδια δήλωσε στο esos, μετά τις απαιτούμενη επικοινωνία που είχε πληροφορήθηκε ότι στο συγκεκριμένο τμήμα που ήταν εγγεγραμμένοι 400 φοιτητές καταργήθηκε με το Σχέδιο Αθηνά και όφειλε ο Πρύτανης του πρώην ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδος να εντάξει τους φοιτητές μέχρι το Νοέμβριο του 2018 στο τμήμα Αλιείας το Μεσολόγγι , γεγονός που δεν έγινε .

Μέχρι που το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας καταργήθηκε και συγχωνεύθηκε με το Πανεπιστήμιο Πατρών, με αποτέλεσμα οι 400 φοιτητές σήμερα να είναι στον “αέρα”.

Ωστόσο στο νέο νόμο κατάργησης και συγχώνευσης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν υπήρξε πρόβλεψη για τους φοιτητές του συγκεκριμένου τμήματος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα οι φοιτητές αυτοί, περίπου 400 να μην είναι εγγεγραμμένοι σε κανένα Πανεπιστήμιο , ούτε στο Διεθνές με το οποίο συγχωνεύθηκε το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ούτε στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Έτσι μετά την “τυχαία” ανακάλυψη αυτού του σοβαρού προβλήματος η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα φέρει , προς ψήφιση, στη Βουλή εσπευσμένα ρύθμιση με την οποία οι 400 φοιτητές θα εγγραφούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Πηγή: esos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.