Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Φουντώνει το κύμα των καταλήψεων στα σχολεία

17 τουλάχιστον σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας τελούν υπό κατάληψη σήμερα, Τρίτη 29 Μαρτίου 2020, ενώ σύμφωνα με το Πανελλήνιο  Συντονιστικό των Μαθητών τα κατειλημμένα σχολεία στη χώρα ξεπερνούν τα 700.

Η κατάσταση προβληματίζει το Υπουργείο  με την Νίκη Κεραμέως να δηλώνει χθες (ANT1) ότι «δεν είναι λύση να πεις “κλείνω τα σχολεία”, χρειάζεται διάλογος αλλά με ανοικτά σχολεία», προσθέτοντας ότι οι χαμένες ώρες λόγω καταλήψεων θα αναπληρωθούν.

Στο Αγρίνιο υπό κατάληψη τελούν τα 1ο-2ο-3ο-4ο    ΓΕΛ, τα δύο ΕΠΑΛ και το 4ο Γυμνάσιο. Στη Ναύπακτο τα Λύκεια και το 2ο Γυμνάσιο. Επίσης  τα ΓΕΛ Μύτικα, Αστακού και Γαβαλούς, το Λύκειο και τo Γυμνάσιο Βόνιτσας και τα Γυμνάσια Παλαίρου και Καλυβίων.

Όπως είναι γνωστό τα βασικά αιτήματα αφορούν τα μέτρα για την πανδημία και την ανάγκη λιγότερων μαθητών ανά τμήμα.  Εκφράζονται ωστόσο και επί μέρους αιτήματα ανά σχολείο.

Για παράδειγμα οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αγρινίου προέβησαν σε κατάληψη καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα να δημιουργηθεί επιπλέον τμήμα στην Α’ Λυκείου καθώς τα υπάρχοντα λειτουργούν με 27 παιδιά το καθένα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Με 27 παιδια στην ταξη για 6-7 ωρες δεν κολλας,με 9 ατομα παρεα σε ανοιχτο χωρο οπως οι πλατειες κολλας.

  2. Πατριώτες αλα καρτ

    Βασική αποστολή του κράτους ήταν και το 2012 επί νδ όταν έκλεινε ειδικότητες στα επαλ αφήνοντας 18,000 μαθητές χωρίς αντικείμενο.Η αγάπη για την δημόσια παιδεία και υγεία(συγχωνεύσεις νοσοκομείων κτλ)την έχουμε δει επί νδ. Όπως και με τις καταλήψεις για τις Πρέσπες,αυτή την “ιστορική συμφωνία” που δίνει σταθερότητα στην περιοχή όπως μας λένε πλέον υπουργοί της κυβέρνησης.Όποιος είναι αντίθετος με αυτού του είδους διαμαρτυρίας θα πρέπει να ήταν και στο παρελθόν…και όχι αλα καρτ..περιμένουμε με ανυπομονησία να πετύχουν το μέγεθος στις μάσκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.