Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Fuel Pass 2: Ποιοι το δικαιούνται

Fuel Pass 2: Ποιοι το δικαιούνται

“Θα πληρώνω την αμόλυβδη 2 ευρώ το λίτρο με το νέο fuel pass 2 μετά τον Ιούλιο;” Όχι είναι η απάντηση. Θα πληρώνετε την αμόλυβδη στην τιμή που θα διαμορφώνεται μέσα στο καλοκαίρι ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά.

Απλώς, με το fuel pass 2, αν αναδειχθείτε δικαιούχος, θα μπορέσετε να εξαργυρώσετε ένα ποσό που θα φτάνει υπό προϋποθέσεις και στα 100 ευρώ.

Αυτό είναι λοιπόν το fuel pass 2 που ανακοινώθηκε χθες: ένα “κουπόνι” το οποίο θα δοθεί σε περισσότερους λόγω διεύρυνσης των εισοδηματικών κριτηρίων ενώ θα είναι και μεγαλύτερου ύψους. Υπάρχουν δύο τρόποι εξαργύρωσης: ή να ζητήσετε την κατάθεση των χρημάτων στην τράπεζα ή να εξαργυρώσετε σε πρατήριο για αγορά οποιουδήποτε καυσίμου. Δεν έχει σημασία αν το αυτοκίνητό σας είναι βενζινοκίνητο, υβριδικό ή πετρελαιοκίνητο δεν έχει σημασία αν έχετε κάνει μετατροπή σε υγραέριο.

Το “κουπόνι” εκδίδεται για κάθε φορολογούμενο, για ένα όχημα αρκεί αυτό να είναι νόμιμο και δηλωμένο. Ιδού λοιπόν τα βασικά χαρακτηριστικά του fuel pass 2.

Υπάρχουν αρκετά “μυστικά” στην νέα διαδικασία: το βασικότερο; Πρέπει να σπεύσετε να υποβάλλετε τη φετινή φορολογική δήλωση καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα προχωρήσει η εξαργύρωση

1. Εισοδηματικό κριτήριο:

Εξαρτάται από την οικογενειακή κατάσταση και διαμορφώνεται ως εξής:

· 30.000 ευρώ για τον εργένη

· 33.000 ευρώ για τον παντρεμένο

· 36.000 ευρώ για τον παντρεμένο με ένα παιδί

· 39.000 ευρώ για τον παντρεμένο με δύο παιδιά

· 42.000 ευρώ για τον παντρεμένο με τρία παιδιά και

· 45.000 ευρώ για τον παντρεμένο με τέσσερα παιδιά

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα χρησιμοποιηθούν τα εισοδήματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων άρα θα πρέπει να υποβληθεί άμεσα η φετινή φορολογική δήλωση. Το υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιεί το fuel pass ως έναν μοχλό “πίεσης” για να επιταχυνθεί η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ 2: Για το fuel pass μιλάμε για το φορολογητέο εισόδημα και όχι για το καθαρό όπως συνέβη με το power pass.

2. Ενεργοποίηση πλατφόρμας: Στο τέλος Ιουλίου καθώς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και εκκαθάρισης των αναδρομικών του power pass. Και το ένα μέτρο (το fuel pass) και το άλλο (power pass) χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα vouchers.gov.gr

3. Καταβολή του ποσού: Υπάρχουν δύο εναλλακτικές για τους ενδιαφερόμενους:

· Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία NFC – ανέπαφων συναλλαγών.

· Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

“To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Viva, Παγκρήτια Τράπεζα” ανέφεραν οι οδηγίες του πρώτου γύρου. Ενδεχομένως τώρα να προστεθούν και άλλες τράπεζες που έλλειψαν από τον πρώτο γύρο.

Ύψος επιδότησης:

Για τους κατοίκους στην ηπειρωτική χώρα έχουμε:

· Μοτοσυκλέτες: 45 € σε τραπεζικό λογαριασμό ή 60 € σε κάρτα

· Αυτοκίνητα: 65 € σε τραπεζικό λογαριασμό ή 80 € σε ψηφιακή κάρτα

Για τους κατοίκους των νησιών:

· Μοτοσυκλέτες: 55 € σε τραπεζικό λογαριασμό ή 70 € σε ψηφιακή κάρτα και

· Αυτοκίνητα: 85 € σε τραπεζικό λογαριασμό ή 100 € σε ψηφιακή κάρτα

Ως νησιώτες ορίζονται οι κάτοχοι των ακόλουθων περιοχών: Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

Αριθμός οχημάτων: Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα ή μοτοσυκλέτα αρκεί αυτό να είναι δηλωμένο στην εφορία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο, να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας, και να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη σας).

Thetoc.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.