Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Ρίο -Αντιρρίο: Κλειστό το πορθμείο-κυκλοφοριακοί περιορισμοί στη Γέφυρα

Ρίο -Αντιρρίο: Κλειστό το πορθμείο-κυκλοφοριακοί περιορισμοί στη Γέφυρα

Ισχυροί άνεμοι πνέουν από το πρωί στον Πατραϊκό και τον Κορινθιακό Κόλπο, με αποτέλεσμα να έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα φέρι-μποτ που εκτελούν δρομολόγια στο πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου.

Επίσης, σύμφωνα με τη «Γέφυρα ΑΕ», λόγω των ανέμων, ισχύουν περιορισμοί στην κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η διέλευση σε πεζούς, σε δίκυκλα, σε τροχόσπιτα και σε οχήματα χωρίς φορτίο με υψηλές πλευρές.

Η απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αιτωλίας, προβλέπει:

Ά ρ θ ρ ο 1ο
Την εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την απαγόρευση κυκλοφορίας δικύκλων, τροχόσπιτων, φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων κενών φορτίου και άλλων οχημάτων ευπαθών στον άνεμο, ως και πεζών, την απαγόρευση προσπεράσεων, καθώς και για όριο ταχύτητας οχημάτων 50 χλμ/ώρα, στη Γέφυρα Χ. Τρικούπης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (Ισχυροί άνεμοι άνω των 80 χλμ./ώρα).

Ά ρ θ ρ ο 2ο
Η παρούσα απόφαση ισχύει από την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999 Κ.Ο.Κ. και την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 Ν. 3861/2010, μέχρι άρσης των λόγων επιβολής περιορισμών κυκλοφορίας για τις συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων και των πεζών και την λήξη των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ.

Ά ρ θ ρ ο 2ο
Η εφαρμογή της παρούσας ανατίθεται στο Ά Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.