Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020

Γεννηματά στο Αγρίνιο: οι προοδευτικοί πολίτες επικροτούν την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής

Στο Αγρίνιο βρέθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Ήταν η ομιλήτρια εκδήλωσης κοπής πίτας που οργάνωσε η Νομαρχιακή Eπιτροπή του κόμματος σε κέντρο της πόλης. Πολλά στελέχη και μέλη του ΚΙΝΑΛ έδωσαν το “παρών”.

Το Κίνημα Αλλαγής με τα στελέχη του, δίνουν τον αγώνα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην υπόθεση Novartis. Όλα πρέπει να γίνουν στα πλαίσια της νομιμότητας και του κράτους δικαίου. Η τυφλή γραμμή σύγκρουσης που έχουν επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, συσκοτίζει την υπόθεση” δήλωσε η κυρία Γεννηματά προσερχόμενη στην εκδήλωση.

Στα πλαίσια της ομιλίας της ανέφερε πως το 2020 είναι η χρονιά που μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για τη νέα αλλαγή και χαρακτήρισε το 2020 μια χρονιά κρίσιμη για τα Εθνικά μας θέματα.

«Η πολιτική του κ. Ερντογάν απειλεί ευθέως την σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας. Από τις απειλές ο κ. Ερντογάν έχει περάσει σε επιθετικές πράξεις. Είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει υποτιμήσει την Τουρκική απειλή. Επιχειρεί να το υποβαθμίσει, ενώ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τη χώρα.Λέμε ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να απαντήσουμε με όποιο τρόπο απειληθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», σημείωσε.

Για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, η κ Γεννηματά τόνισε πως ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα εξελίσσεται σε ελληνική τραγωδία. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για τη διαχείριση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών. Στη θεωρία τόσους μήνες παρουσιάζει σχέδια και ασκήσεις επί χάρτου χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η κατάσταση επιδεινώνεται με ορατό τον κίνδυνο να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Θα επαναλάβω ότι το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό. Και μόνο ως τέτοιο μπορεί να αντιμετωπισθεί. Την ώρα που χρειάζεται να αυξήσουμε με κάθε τρόπο την πίεση προς την Ευρώπη ακόμα και με βέτο σε κρίσιμες αποφάσεις, η κυβέρνηση μοιρολατρικά, όπως ακριβώς και η προηγούμενη, δεν διεκδικεί, δεν αναλαμβάνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, μετατρέπει ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε εθνική τραγωδία» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η χώρα μας είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Η Ελλάδα – και ιδιαίτερα τα νησιά μας – ασφυκτιούν από τις αυξημένες προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε καταυλισμούς σε απάνθρωπες συνθήκες, ενώ οι τοπικές κοινωνίες είναι έτοιμες να εκραγούν.»

Για το ασφαλιστικό ανέφερε πως «ο νόμος Κατρούγκαλου- Βρούτση δεν αντιμετωπίζει τις αδικίες”. “Τον καταψηφίζουμε. Είναι μακιγιάζ της ΝΔ στο Νόμο Κατρούγκαλου. Μπορούμε να τον λέμε «Νόμο Κατρούγκαλου Βρούτση».Με απόλυτη συνέπεια δηλώνουμε λοιπόν ότι όπως καταψηφίσαμε τον Νόμο Κατρούγκαλου, θα καταψηφίσουμε και το νόμο της κοινοπραξίας» τόνισε.

Για το Κίνημα Αλλαγής η κ.Γεννηματά υποστήριξε πως «γίνεται κάθε μέρα και πιο ελκυστικό στον ελληνικό λαό.  Οι προοδευτικοί πολίτες επικροτούν την αυτόνομη πορεία. Αυτό ενοχλεί.Το 2020 είναι η χρονιά της μεγάλης αντεπίθεσης. Ένα πραγματικό ξεΚίνημα Αλλαγής. Ξεκίνημα Αλλαγής με πολιτική αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση. Με σχέδιο, πρωτοβουλίες και δράσεις. Μέσα και έξω από τη Βουλή, παντού σε όλη την Ελλάδα. Με νέες ιδέες και με νέα πρόσωπα. Και στόχο να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές. Αναγέννηση με πράσινο συμβόλαιο. Δεν είναι απλά ένα όραμα που μας εμπνέει, είναι σχέδιο συγκεκριμένο, με νέους Εθνικούς στόχους.Στις εξετάσεις στα μάτια των προοδευτικών πολιτών, στόχος μας είναι να πάρουμε 20 στην καρδιά των ελλήνων πολιτών, να πείσουμε ότι υπάρχει η ξεκάθαρη εναλλακτική πρόταση της πραγματικής κυβερνώσας αριστεράς και μπορούμε να την κάνουμε πραγματικότητα με το Κίνημα Αλλαγής. Να πετύχουμε τη νέα αλλαγή»  τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνθήκες πολιτικής ομαλότητας πάσχει από κρίση ταυτότητας’, ανέφερε η κυρία Γεννηματά όντας ιδιαίτερα επικριτικοί για το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης. Αναλυτικά είπε τα εξής:

“Το αποδεικνύει η διεύρυνση του “απ’ όλα έχει ο μπαξές” του κ. Τσίπρα.  Μα πιστεύει στ’ αλήθεια κανείς, ότι ο κ. Τσίπρας κόπτεται για προοδευτικές συμμαχίες και συνεργασίες; Είναι ο ίδιος και η πολιτικά ετερόκλητη συμμαχία του που προσπάθησε να εξαγνίσει την κυβέρνηση Καραμανλή για τη μαύρη τρύπα του χρέους και του ελλείμματος που οδήγησε στην κρίση και συνεργάστηκε με το παραδικαστικό κύκλωμα της δεξιάς.

Ήταν δική του επιλογή να συγκυβερνήσει με ένα ακροδεξιό μόρφωμα που τελικά αφομοίωσε στους κόλπους του. Ήταν δική του απόφαση να εφαρμόσει σκληρές συντηρητικές πολιτικές, με το πιο σκληρό μνημόνιο που υπέγραψε το 2015.

Το αποτέλεσμα ήταν να ανοίξει διάπλατα το δρόμο στην επάνοδο της Δεξιάς, την οποία υποτίθεται τώρα κόπτεται να αναχαιτίσει αναζητώντας συμμάχους. Αδυνατεί  όμως σήμερα να ασκήσει αντιπολίτευση στη Βουλή. Γιατί δεν έχει αφήγημα.

Καβάλησαν την οργή τα πρώτα χρόνια της κρίσης και με έναν απίστευτο λαϊκισμό ήρθαν στην εξουσία χωρίς καμία πρόταση για τον τόπο και χωρίς κανένα σχέδιο.

Ήταν καθαρά δική του επιλογή να μαζέψει αποστάτες από τα αζήτητα της κεντροαριστεράς, μια τακτική που συνεχίζει και μετά τις εκλογές.

Με τη στάση του και την πολιτική του, στην πράξη, έχει αναιρέσει τα μεγάλα λόγια περί αναζήτησης προοδευτικών συνεργασιών,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι, Είδατε κανένα σημάδι αυτοκριτικής; Δεν έχουμε κανένα δείγμα αλλαγής“.

Θέματα που ενδιαφέρουν

8 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  ΤΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΒΡΕ ΦΩΦΗ ?? ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΕΙΣΤΕ !!!!!!!! CHRISTOS

 2. Αναρχοκαπιτάλας

  @CHRISTOS σε ποιον αναφέρεσαι; Στο ΠΑΣΟΚ του ΚΙΝΑΛ ή στο ΠΑΣΟΚ που έκανε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ;

 3. Jonny68

  Στο ΠΑΣΟΚ του Κιναλ μιας και κάνεις πως δεν το καταλαβαίνεις.

 4. Ανώνυμος

  ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ-ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ-ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΤΟΥ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ-ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ-ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΚΑΙ΄΄ΛΟΙΠΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ΄΄.ΔΗΛ.ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΑΚΙΑ ΣΑΣ !!!!!! CHRISTOS

 5. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ...

  Το αλίευσα σε σχόλια στο Διαδίκτυο χθες και το αφιερώνω στον @ CHRISTOS!!!
  «H Γεννηματά πρέπει να κάνει ΕΝΑ πράγμα. Να διατυμπανίσει με ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ τρόπο ότι το ΚΙΝΑΛ είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, και ως τέτοιο δεν έχει και δεν μπορεί να έχει ΚΑΜΜΙΑ απολύτως σχέση με την παλαβή ακροαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Συγγνώμη, κα Γεννηματά, δεν θα απολογηθούμε εμείς στα λαϊκίστικα ρετάλια του ΣΥΡΙΖΑ που ουρλιάζουν υστερικά ότι “το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε τη χώρα”. Το ΠΑΣΟΚ (μαζί με την μεταπολιτευτική Δεξιά, ομολογουμένως…) έφερε τη χώρα ανάμεσα στα 30 πιο πλούσια κράτη του κόσμου. ………………………………………………………………………………………………………………………………….. Αυτή τη θέση θέλουμε να υπερασπιστείς, Κα Πρόεδρε, και σύντομα το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ θα στείλει τους λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση!»

 6. Jonny68

  Μάλλον όλα έχουν τελειώσει και εδώ γελάμε 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 7. Ανώνυμος

  ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΄΄ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ΄΄ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΛΗΔΕΣ !!!!!!!! ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ !!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.