Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Γερμανικές εκλογές – Exit Polls: Πολιτικός «σεισμός»! Τρίτο κόμμα το ακροδεξιό AfD (video)

Γερμανικές εκλογές – Exit Polls: Πολιτικός «σεισμός»! Τρίτο κόμμα το ακροδεξιό AfD (video)


– Ανακοινώθηκαν τα exit polls – Ομαλά ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία που άρχισε στις 8.00 π.μ. (τοπική ώρα, 9.00 π.μ. ώρα Ελλάδας) – Τι προβλέπει η επόμενη ημέρα – Ο “πονοκέφαλος” για τον σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας

Ανακοινώθηκαν τα Exit Polls:

Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) 32,5%
Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) 20%
Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 13,5%
Φιλελεύθεροι (FDP) 10,5%
Πράσινοι 9,5%
Αριστερά (Die Linke) 9%
germania exit poll

Τι θα συμβεί μετά τις γερμανικές εκλογές

Το γερμανικό εκλογικό σύστημα επιβάλλει τον σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας. Αυτό δημιουργεί «πονοκέφαλο» στα κομματικά επιτελεία, μετά τις γερμανικές εκλογές.

Κατά τους ειδικούς, η είσοδος του Φιλελεύθερου FDP και του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» στην Μπούντεσταγκ θα μειώσει καταρχάς τις έδρες, κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων που ήδη βρίσκονται στη Βουλή. Ο λόγος για την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU), το σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD), αλλά ενδεχομένως και για τα μικρότερα. Δηλαδή, τους Πράσινους (Die Gruenen) και την Αριστερά (Die Linke). Φυσικά οι πιθανοί εφικτοί συνδυασμοί των ενδιαφερομένων δυναμένων να συμμετάσχουν στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό έχουν αναλυθεί δεόντως στο παρασκήνιο από τα κομματικά επιτελεία.

Καταρχάς, όλα τα κόμματα αποκλείουν την συνεργασία με το AfD και η Αριστερά αποκλείεται εκ προοιμίου από την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση. Έτσι, δια της εις άτοπον απαγωγής μένουν τα υπόλοιπα.

Πηγή: newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.