Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Για “απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου” κάνει λόγο ο Φαρμάκης

Για “απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου” κάνει λόγο ο Φαρμάκης

farmakisΟ Αιτωλοακαρνάνας περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης με ανακοίνωση του επικρίνει τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα για το γεγονός πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου δεν ενημέρωσε το όργανο για όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό που προηγήθηκε. «Τέτοιες συμπεριφορές παρασκηνίου εκθέτουν ανεπανόρθωτα το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τέτοια απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου προσβάλλει βάναυσα το θεσμό αλλά και τους πολίτες της Περιφέρειας που μπροστά στα μάτια τους βλέπουν άλλους να σχεδιάζουν το μέλλον τους χωρίς αυτούς!», αναφέρει ο κ. Φαρμάκης.
Η ανακοίνωση και η εικόνα που ακολουθούν δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον κ.Φαρμάκη:

18278477_1675990399082481_5665130768213280306_oΣυνάντηση Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό. Σιγή ασυρμάτου με προφανή αιτία το «κράτα με να σε κρατώ ν’ ανεβούμε το βουνό»

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας. Μια συνάντηση που διαφημίστηκε από το Μαξίμου ως σημαντική αφού θέμα θα ήταν ένα εθνικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.
Την ίδια μέρα, συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, παρουσία του Περιφερειάρχη, ο οποίος ήρθε μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ωστόσο δεν έκανε καμία ανακοίνωση σχετικά με την εν λόγω συνάντηση.
Σαν να μην έγινε τίποτα. Καμία ανακοίνωση, καμία ενημέρωση στο ανώτερο όργανο της Περιφέρειας. Καμία πληροφορία για τα όσα διημείφθησαν στην εν λόγω συνάντηση. Και όλα αυτά την ίδια ημέρα της συνάντησης.
Έτσι αντιλαμβάνεται ο Περιφερειάρχης τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου; Διαδικασίες και ενέργειες πίσω από κλειστές πόρτες; Δεν έχει κανείς άλλος λόγο για το υποτιθέμενο εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας; Κι όλα αυτά την ώρα που ο θεσμός της αυτοδιοίκησης «βράζει» με τα όσα φημολογούνται για τις αλλαγές που δρομολογούνται από την κυβέρνηση. Θα μπορούσε κανείς καχύποπτα να σκεφθεί ότι πίσω από τέτοιες συμπεριφορές υποκρύπτεται πολιτικό «πάρε-δώσε» ή ακόμα και πολιτική στήριξη εκ μέρους του Περιφερειάρχη στην κυβέρνηση, με πολιτικά φυσικά ανταλλάγματα. Είναι μεν καχύποπτες σκέψεις αλλά αποκτούν μεγαλύτερη βάση όταν οι πράξεις των πολιτικών προσώπων δεν είναι ξεκάθαρες. Η απουσία ενημέρωσης δημιουργεί εύλογη ανησυχία, σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη τόσο για τη χώρα όσο και για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Τέτοιες συμπεριφορές παρασκηνίου εκθέτουν ανεπανόρθωτα το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τέτοια απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου προσβάλλει βάναυσα το θεσμό αλλά και τους πολίτες της Περιφέρειας που μπροστά στα μάτια τους βλέπουν άλλους να σχεδιάζουν το μέλλον τους χωρίς αυτούς!!!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.