Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Γιορτή Τσιγαρίδας στην Κατούνα

Γιορτή Τσιγαρίδας στην Κατούνα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019 και η φετινή διοργάνωση της Γιορτής Τσιγαρίδας, στην Κατούνα, που για 7η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιεί ο Σύλλογος «Αρχαία Μεδεώνα», κάτοικοι και επαγγελματίες της Κατούνας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η γιορτή Τσιγαρίδας αποτελεί μια ξεχωριστή γιορτή και πολλοί επισκέπτες ήρθαν για να γευτούν την ιδιαίτερη νοστιμιά της τσιγαρίδας και για να στηρίξουν τη παράδοση και τα έθιμα του τόπου. Στη γιορτή το χορευτικό τμήμα Κατούνας και το χορευτικό τμήμα συλλόγου Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Αιτωλοακαρνανιας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και καταχειροκροτήθηκαν.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν: ο Περιφερειάρχης Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο εφημέριος στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Κατούνας π. Γεώργιος Λαζούρας, ο Γιώργος Σύρμος -Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφερειας Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι: Αγγελική Χαλιμούδρα, Γιώργος Κοντογιάννης, Μιχαήλ Γούδας -Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφερειάρχη, ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Σπύρος Φλώρος, η Αντιδήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Αθηνά Βέμη-Καρέλου, οι δημοτικοί συμβουλοι: Παναγιώτα Πανταζή, Σαλοδημήτρης Παναγιώτης, Θωμάς καραμάνης, Ξενοφώντας Καούρας, Ανδρέας Καλαντζής, η πολιτευτής Έλενα Μάντζιου-Κουτρουλού, κ.α..

Περισσότερες φωτογραφίες στο xiromeronews – φωτογραφίες: Πάνος Τσούτσουρας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.