Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

«Γυναίκα … το άσβεστο Φως»

«Γυναίκα … το άσβεστο Φως»

Για την εκδήλωση του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την περασμένη Παρασκευή,  3η Μαρτίου, στην γλυπτοθήκη Καπράλου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα … το άσβεστο Φως». Η εκδήλωση ,υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου, οργανώθηκε από το 2 ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο χαρισματικός Γλύπτης Βασίλειος Παπασάικας.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τιμήσει τη γυναίκα ως πηγή δημιουργίας και έμπνευσης. Ήταν ένα οδοιπορικό στο οποίο συνδιαλέχτηκε ο λόγος και η μουσική, για τη γυναίκα, που διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο της ΖΩΗΣ…
Ο κ. Παπασάικας ,ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, προσέγγισε με ξεχωριστό τρόπο το θέμα, εστιάζοντας την ομιλία στο ρόλο της Γυναίκας ως διαμορφωτής των κοινωνιών. Η ενδελεχής και άριστη γνώση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας ήταν χαρακτηριστική και εμφανής στο λόγο του.
Η κυρία Μαρία Γούτου, διακεκριμένη καθηγήτρια μουσικής του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, καθήλωσε το κοινό επιλέγοντας ποιοτικές μουσικές συνθέσεις και διευθύνοντας επιδέξια την ορχήστρα της.
Η φιλόλογος κα Αγγελική Παπά και η κ. Κατερίνα Ζέικου (καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας ) επέλεξαν αποσπάσματα από την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία τα οποία απήγγειλαν οι μαθητές. Οι ερμηνείες τους συνοδεύτηκαν από αντίστοιχες εικόνες που προβάλλονταν σε βιντεοθόνη. Τραγούδια αφιερωμένα στη Γυναίκα αποτέλεσαν μουσικές γέφυρες στις απαγγελίες των μαθητών. Την αίθουσα κοσμούσαν επίσης, εικαστικές δημιουργίες των μαθητών.
Το κοινό του Αγρινίου τίμησε ιδιαίτερα την εκδήλωση με την αθρόα προσέλευσή του…

pol-papasaikas-gynaika1pol-papasaikas-gynaika2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.