Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Hμερίδα για θέματα των Ελλήνων διαζευγμένων και των παιδιών τους

Hμερίδα για θέματα των Ελλήνων διαζευγμένων και των παιδιών τους

Ο σύλλογος “για την ανδρική και πατρική αξιοπρέπεια” πραγματοποιεί ημερίδα στο Αγρίνιο, το Σάββατο 25 Απριλίου 2009, ώρα 7.00μμ, στο ALEXANDER HOTEL ( Καλλέργη & Γληνού, Αγρίνιο)
http://www.sos-sygapa.eu/

7.00 – 7.15 Χαιρετισμοί

7.15 – 7.30 < < Η ακύρωση του πατρικού ρόλου μέσα από την μητρική παρέμβαση του πρώτου χρόνου του διαζυγίου.>>
(παρουσίαση και ανάλυση από δύο Μελέτες Περίπτωσης)

Δρ. Σήφης Κουράκης
Παιδοψυχολόγος – Νευροψυχολόγος (Ph.D)
Διδάκτωρ Ιατρικής Παν/μιου Κρήτης
Επιμορφωτής Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών
Πραγματογνώμων Εισαγγελίας Μεσολογγίου
Δ/ντης Κέντρου Παιδοψυχολογίας Αιτ/νιας

Μετά την Διάλεξη του κ. Κουράκη, θα μοιραστεί σε όσους εκπαιδευτικούς που συμμετάσχουν, δωρεάν μαθησιακό και εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με την Υπερκινητικότητα και Δυσλεξία (Βιβλίο, εκπαιδευτική εκπομπή-DVD και σχετικά Άρθρα Παιδοψυχολογίας).

7.30 – 7.45 < <Άνιση μεταχείριση ανδρών στο διαζύγιο>>

Ιωάννης Κανελόπουλος
Δικηγόρος

7.45 – 8.00 < <Το δίκαιο του πατέρα>>

Αντώνιος Ρεζίτης
Καθηγητής Πανεπιστημίου

8.00 – Ερωτήσεις – Συζήτηση

Οι επιδιώξεις του κινήματός μας αφορούν σε θέματα των Ελλήνων διαζευγμένων και των παιδιών τους, τα ψυχολογικά και νομικά θέματα που προκύπτουν και την πρόταση οργάνωσης κοινωνικών υπηρεσιών, διαμεσολαβητή, οικογενειακών δικαστηρίων, θεσμού της συνεπειμέλειας και ισότητας γονέων, την εναρμόνιση του ελληνικού οικογενειακού δικαίου με αυτό των άλλων χωρών και την εφαρμογή του Νόμου δίχως διακρίσεις.
Με την υποβάθμιση της βαθιά βιωματικής σχέσης πατέρα-παιδιού σε μια πενιχρή και αραιότατη «επικοινωνία», που ούτε κι αυτή εφαρμόζεται στη πράξη, οδηγούν τον πατέρα και τα παιδιά σε αποξένωση μεταξύ τους με ολέθριες συνέπειες στον ψυχισμό τους.
Η επιδίκαση υπερβολικά παράλογων και εξωπραγματικών διατροφών προκαλούν την οικονομική του καταστροφή, και τον καθιστούν διαπραγματευτικά ανίσχυρο.
Οι ίδιες αποφάσεις απαξιώνουν τον πατέρα σαν γονέα αλλά και ηθικά, κοινωνικά, συναισθηματικά, πλήττοντας βάναυσα την πατρική του ιδιότητα και αξιοπρέπεια.
Θα οδηγηθεί η συζήτηση στην ανάγκη προστασίας των νέο-ελλήνων παιδιών διότι η ‘μάστιγα’ των διαζυγίων έχει τραγικά αποτελέσματα που σε συνδυασμό με το δημογραφικό μας πρόβλημα αποτελεί εμπόδιο στη ανάπτυξη της χώρας. Η νομοθεσία και η πρακτική στη χώρα μας, αποτελούν κίνητρο για την αύξηση των διαζυγίων διότι είναι δεδομένη η ανάθεση της επιμέλειας στη γυναίκα και η επιδίκαση παχυλής διατροφής στον άνδρα. Όλα αυτά αποτελούν αρνητικό δίδαγμα στους νέους για σύναψη γάμου.
Καλούνται οι φίλοι, τα μέλη και όλοι οι άνδρες και γυναίκες που βιώνουν ίδιο πρόβλημα είτε οι ίδιοι είτε το φιλικό τους περιβάλλον, να παραβρεθούν και να συμπαρασταθούν στη προσπάθειά μας. Ο σύλλογός αποτελείται από άνδρες και γυναίκες που έχουν ίδιες επιδιώξεις.
Ο Πρόεδρος ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. Η Γ. Γραμματέας

Νίκος Σπιτάλας Ντίνα Γιαννάκη

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.