Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

H ιστορία ενός Ναυπάκτιου: Το πρωί ανθυπαστυνόμος, το απόγευμα παπάς

H ιστορία ενός Ναυπάκτιου: Το πρωί ανθυπαστυνόμος, το απόγευμα παπάς

klirikos524Από παπαδάκι στην εκκλησία του χωριού του, στη Ναύπακτο, βρέθηκε για 12 μήνες σε μάχιμη υπηρεσία της Αστυνομίας, ως πλήρωμα περιπολικού οχήματος, και ως τηλεφωνητής στο Κέντρο Αμεσης Δράσης. Ομως, η αγάπη του για την Εκκλησία αποδείχθηκε ισχυρή και από τον Σεπτέμβριο του 2013 μοιράζει καθημερινά τον χρόνο του ανάμεσα στα (διοικητικά) καθήκοντά του στη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης Αττικής και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ως διάκονος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ηλιούπολη.

Φορώντας πάντα το ράσο του, ο 29χρονος κληρικός – αστυνομικός Κωνσταντίνος Σπανός περνάει κάθε πρωί, στις 07.00, το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), παραμένει στο πόστο του μέχρι τις 15.00, και τα περισσότερα απογεύματα βρίσκεται στην εκκλησία για ακολουθίες, συνεδριάσεις επιτροπών, ομιλίες και άλλες ποιμαντικές δραστηριότητες.

Αγάπη

«Από τα παιδικά χρόνια μου η Εκκλησία ήταν η πιο όμορφη εμπειρία της ζωής μου. Μάλιστα, είχα και την ιδιαίτερη ευλογία να διακονώ τον ιερέα της ενορίας μου. Παρά την αγάπη μου για την Εκκλησία, αποφάσισα αρχικά να ενταχθώ στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. Μεγαλώνοντας, όμως, επιθυμούσα να αφοσιωθώ όλο και περισσότερο στο έργο του Ευαγγελίου. Ετσι, αποφάσισα να γίνω κληρικός» λέει ο ίδιος στη «δημοκρατία». Οι συνάδελφοί του, οι υπόλοιποι ιερείς της ενορίας, αλλά και οι πιστοί αποδέχθηκαν αμέσως την επιλογή του. «H αγάπη και η στήριξή τους είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Είμαι ευγνώμων στον θεό και τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, που δέχθηκε τη μορφή αυτής της διακονίας μου, στον πνευματικό μου πατέρα, στη σύζυγo και στους συγγενείς μου».

Ανθυπαστυνόμος

Παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, υπηρετεί στην Αστυνομία από τον Οκτώβριο του 2003, όταν και έγινε δεκτός στη Σχολή Αστυφυλάκων. «Λίγα χρόνια αργότερα μετακινήθηκα σε επιτελική θέση, ενώ σήμερα κατέχω τον βαθμό του ανθυπαστυνόμου. Στη δουλειά μου δεν υπήρξε κάποια αλλαγή εξαιτίας της απόφασής μου. Μόνο η εξωτερική περιβολή μου άλλαξε».

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για το καθημερινό πρόγραμμά του, που πλέον είναι… φορτωμένο. Εκτός από τα καθήκοντά του στην Αστυνομία και τη διακονία στον ιερό ναό, είναι υπεύθυνος της Ενοριακής Επιτροπής Αιμοδοσίας, αναπληρωτής πρόεδρος της Ενοριακής Ενωσης Επιστημόνων, ενώ συμμετέχει και στο σεμινάριο επιμόρφωσης νέων κληρικών του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Τις Κυριακές και τις μεγάλες εορτές διακονώ κανονικά στη θεία λειτουργία, ενώ, αν κάποια σπουδαία γιορτή πέσει σε εργάσιμη ημέρα, διακονώ το πρωί και κάνω απογευματινή βάρδια στην υπηρεσία μου». Οσο για το μέλλον του στην Εκκλησία και την Αστυνομία;

«Προτεραιότητα για μένα αποτελεί η διακονία μου, χωρίς όμως να εγκαταλείψω την οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ. Αλλωστε, έγινα κληρικός επειδή το ήθελα, όχι για βιοποριστικούς λόγους. Στις δύσκολες ημέρες που ζούμε, ο αστυνομικός πρέπει να θωρακιστεί με πνευματικά εφόδια, που μόνο η Εκκλησία μπορεί να προσφέρει» σημειώνει ο 29χρονος.

Γεράσιμος Κόντος

http://www.dimokratianews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.