Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

H Aχαΐα στο βαθύ κόκκινο και η ΥΠΕ ρωτά για τις κλίνες του Νοσοκομείου Αγρινίου

H Aχαΐα στο βαθύ κόκκινο και η ΥΠΕ ρωτά για τις κλίνες του Νοσοκομείου Αγρινίου

H Aχαΐα είναι στο βαθύ κόκκινο του κορωνοϊού και οι κλίνες στα Νοσοκομεία της Πάτρας γεμίζουν με γοργό ρυθμό.

Το γεγονός αυτό προβληματίζει βέβαια και την Αιτωλοακαρνανία καθώς είναι δεδομένη η κινητικότητα μεταξύ των δύο όμορων νομών.

Πάνω απ’ όλα βέβαια προβληματίζει τους αρμόδιους της Υγείας και ίσως έτσι εξηγείται το έγγραφο της ΥΠΕ που ζητά ενημέρωση από το Νοσοκομείο Αγρινίου για τις πόσες κλίνες μπορεί να διαθέσει σε περίπτωση αυξημένης επιτήρησης.

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου σήμερα ελάχιστοι είναι οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό και η κατάσταση ελεγχόμενη ενώ δεν έχει ευτυχώς προκύψει νέα ενδονοσοκομειακή διασπορά.

Γύρω στις 26 κλίνες μπορεί να διατεθούν υπό κανονικές συνθήκες σε ασθενείς με κορωνοϊό που σε περίπτωση «επιστράτευσης» μπορούν να γίνουν γύρω στις 40.

Ευχή βέβαια  είναι αυτό να μην απαιτηθεί για πολλούς λόγους. Τον ευνόητο βέβαια που έχει να κάνει με την  πανδημία αλλά και γιατί η διάθεση τέτοιου αριθμού κλινών για κορωνοϊού θα σημάνει την αδυναμία αντιμετώπισης άλλων περιστατικών.

Σημειωτέον εξάλλου πως στο Νοσοκομείο Αγρινίου με εντολή της ΥΠΕ  αυστηροποιήθηκε  το ήδη… αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.