Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

H European Super League δικαιώθηκε και επιμένει: «Θα καταλύσουμε το μονοπώλιο της UEFA»

H European Super League δικαιώθηκε και επιμένει: «Θα καταλύσουμε το μονοπώλιο της UEFA»

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωρίζουμε ότι από εδώ και πέρα δεν θα υφιστάμεθα συνεχείς απειλές από την UEFA” αναφέρουν Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους σε κοινή τους ανακοίνωση, μετά την απόφαση δικαστηρίου της Μαδρίτης, η οποία καλεί την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να άρει όλες τις ενέργειές της κατά των ιδρυτικών συλλόγων της European Super League.

Οι τρεις ομάδες που απέμειναν στην European Super League (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους) εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση -μετά από απόφαση δικαστηρίου που τις δικαιώνει (σε πρώτη φάση) στην κόντρα τους με την UEFA– και αναφέρουν ότι επιμένουν στη δημιουργία της συγκεκριμένης Λίγκας.

Με την απόφαση αυτή, ακυρώνονται όλα τα πρόστιμα και οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στις ομάδες που συμμετείχαν στη δημιουργία του συγκεκριμένου σχεδίου.

Το δικαστήριο της Μαδρίτης κάλεσε την UEFA να συμμορφωθεί με την απόφαση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προκύψουν χρηματικές ποινές. Η υπόθεση θα αναλυθεί από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο.

Η κοινή ανακοίνωση των τριών ομάδων:

«Οι Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Ρεάλ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη δικαστική απόφαση της Παρασκευής, η οποία διατάσσει την UEFA να ανακαλέσει άμεσα όλα τα μέτρα κόντρα στα ιδρυτικά μέλη της European Super League, συμπεριλαμβανομένης της αρχειοθέτησης της πειθαρχικής διαδικασίας που έχει ανοίξει για τις προαναφερθείσες ομάδες, γεγονός που κρίνει χωρίς αντίκτυπο το πρόστιμο και τις αποφάσεις που επιβλήθηκαν κόντρα στα εννιά υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη, ως απαραίτητη προϋπόθεση να μην ανοίξει πειθαρχική διαδικασία.

πηγή: newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.