Κυριακή, Μάιος 26, 2019

Λαμπρή η υποδοχή αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας στην Κατούνα

Με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα, σήμερα Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 στις 5 το απόγευμα,  η κωμόπολη της Κατούνας, επ’ ευκαιρία των εορτών του πολιούχου της Αγ. Αθανασίου, υποδέχθηκε απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

Της υποδοχής, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κατούνας, προέστη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Την υποδοχή του λειψάνου ακολούθησε δοξολογία και αρχιερατικός εσπερινός και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς

Το Ιερό λείψανο θα παραμείνει για προσκύνηση των πιστών στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Κατούνας μέχρι το Σάββατο 19 Ιανουαρίου.

Η έλευση εντάσσεται στο Λατρευτικό πενθήμερο  της Ιεράς  Πανηγύρεως προς τιμήν του εν Αγίοις πατρός  Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας Πολιούχου και Προστάτου της Κατούνας, το οποίο ξεκίνησε σήμερα.

Στην υποδοχή του αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας παρέστησαν οι Αρχές του τόπου: ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Στούπας Θεόδωρος, η Γ.Γ. του Δημοτικού Συμβουλίου και ανρτιπρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας Καρέλου Αθηνά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καραμάνης Θωμάς και Σαλοδημήτρης Παναγιώτης  και ο πρώην πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας, Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος Κασόλας Αθανάσιος, ο Πρόεδρος της Κατούνας Καφρίτσας Θωμάς και ο δικηγόρος, υποψήφιος Δήμαρχος Μασούρας Δημήτριος Απο το Α.Τ. Κατούνας ο Διοικητής κ. Κόκιος Δημήτριος και ο υποδιοικητής

Πρόγραμμα λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του εν Αγίοις πατρός ημών Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας Πολιούχου και Προστάτου της ενορίας

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

17:00’μμ Υποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις πατρός ημών Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ.Εν συνεχεία τέλεση Δοξολογίας και η ακολουθία του Εσπερινού.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 

07:00’πμ Όρθρος και Θεία Λειτουργία

19:30’μμ Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

18:00’ μμ θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Ημέρα μνήμης του εν Αγίοις πατρός ημών Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας του Μεγάλου Πολιούχου και προστάτου της πόλεώς μας θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κανάγκας κ. κ ΘΕΟΔOΣΙΟΥ εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εν συνεχεία η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αθανασίου στην κεντρική οδό της πόλεώς μας.

17:00’ μμ θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

10:00’πμ Ιερά Παράκλησις και εν συνεχεία η αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων.

Περισσότερες φωτο στο Katounanews.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.