Τετάρτη, Ιούνιος 19, 2019

Ιδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας στην Αιτωλοακαρνανία θέλει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών

Καθώς είναι περίοδος διεργασιών για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη στη Δυτική Ελλάδα, ο  Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Αιτωλοακαρνανίας θεώρησε σκόπιμο να επαναλάβει τη θέση για ίδρυση  Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας στην Αιτωλοακαρνανία. Η ανακοίνωση:

«O Σύνδεσμος Επιχειρηματιών  Ν. Αιτωλοακαρνανίας  Ε.Ν.Α.  σε συνέχεια της προσπάθειας που είχε ξεκινήσει προ διετίας για την ουσιαστική ενίσχυση και ανάπτυξη της ακαδημαϊκότητας του Νομού, κατήρτισε μια δυναμική, καινοτόμα και ρεαλιστική πρόταση την οποία και διαβίβασε προς τον Υπουργό Παιδείας  κο Γαβρόγλου.

Το κεντρικό μήνυμα της πρότασης είναι η ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει την ίδρυση σχολής στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, την παράλληλη ενσωμάτωση σ’ αυτό των τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων υφιστάμενων τμημάτων.

Μέσα από την πρόταση μας  αποτυπώνεται με τον πιο εμφατικό τρόπο η βούληση και το σθένος της τοπικής κοινωνίας να δώσει ένα τέλος στον ιδιότυπο υδροκεφαλισμό που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο Περιφέρειας ακόμα και σε θέματα παιδείας, με κίνητρο το κοινό «καλό» μακριά από ρεμβασμούς και ανούσιες αντιπαλότητες , προς το συμφέρον αφενός μεν της τοπικής κοινωνίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας αφετέρου δε της χώρας μας , μέσω της εξοικονόμησης πόρων.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.

Του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ν. Αιτωλοακαρνανίας  Ε.Ν.Α.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. κων/να

    Εδω ο κοσμος καιγεται και καποιοι…….εκει……το δικο τους.

    Μπραβο για επιμονη ! Εαν ειχατε τα συμφεροντα των φοιτητων κατα νου, θα σας στυριζαμε ολοι……αλλα ΔΕΝ εχετε.

    Για να μην κουραζω, θα πω οτι απλα συμφωνω απολυτα με τον κυριο N. Xalkiadadakis.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.