Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Iκανοποίηση Καραπάνου…

Iκανοποίηση Καραπάνου…

Συναγερμός για την ελονοσία σε άλλους δήμους, όχι όμως στο Μεσολόγγι.
1Σε προσωρινό αποκλεισμό από οποιαδήποτε αιμοδοσία βρίσκονται οι κάτοικοι, εργαζόμενοι αλλά και επισκέπτες περιοχών 12 δήμων της χώρας. Ο λόγος για τον οποίο οι περιοχές αυτές τέθηκαν σε «συναγερμό» από τους υπευθύνους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι ο εντοπισμός κρουσμάτων ελονοσίας, μιας νόσου που από το 2009 και μετά απασχολεί όλο και πιο συχνά τις υγειονομικές αρχές, καθώς σε ετήσια βάση καταγράφονται περιστατικά εγχώριας μετάδοσής της.

Αυτά αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής και αποτέλεσε την αφορμή για να εκφράσει την ικανοποίηση του ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος. Ικανοποίηση όχι γιατί 12 δήμοι τέθηκαν σε συναγερμό αλλά γιατί σε αυτούς δεν είναι ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. “Η πρόληψη , οι αεροψεκασμοί, επίγειοι ψεκασμοί και η ετοιμότητα από τον μήνα Απρίλιο έφεραν καλα αποτελέσματα ! Ο Δήμος μας ήταν πρώτος σε επικίνδυνοτητα , όμως με οργάνωση και καλή συνεργασία όλα γίνονται . Ευχαριστω την υπηρεσία πρασίνου και το προσωπικό της για όλο το συντονισμό”, σχολίασε ο Νίκος Καραπάνος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Μπομπ

    Άλλο όμως λέει το άρθρο.”Aπό τις αρχές του έτους έως τα μέσα Αυγούστου είχαν δηλωθεί στο Κέντρο 65 κρούσματα ελονοσίας, εκ των οποίων τα 61 έχουν χαρακτηρισθεί εισαγόμενα – που σημαίνει ότι οι ασθενείς είχαν προσβληθεί σε χώρα του εξωτερικού. Από τα 61 εισαγόμενα κρούσματα ελονοσίας, τα 50 αφορούσαν σε μετανάστες από ενδημικές χώρες (43 από χώρες της Ινδικής χερσονήσου και επτά από χώρες της Αφρικής), και τα 11 κρούσματα αφορούσαν σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από ενδημική χώρα της Αφρικής. Από τα 50 κρούσματα σε μετανάστες, τα 8 καταγράφηκαν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε νησιά του Βορείου Αιγαίου.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.