Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων ανασφάλιστων οχημάτων – Έρχονται πρόστιμα

Ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων ανασφάλιστων οχημάτων – Έρχονται πρόστιμα

anasfalista oximata
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει πως τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να αντιμετωπίσει οριστικά η εκκρεμότητα σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα, θα διαμορφώσει λίστα διασταυρώνοντας τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων στη βάση δεδομένων του Κέντρου Πληροφοριών.
Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων ανέρχεται περίπου στο 1.200.000, ενώ οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων, θα ειδοποιηθούν ότι το όχημα τους κατά τον έλεγχο βρέθηκε ανασφάλιστο και θα τους επιβληθεί πρόστιμο το οποίο θα πρέπει να καταβάλουν (εκτός εάν αποδείξουν ότι το αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν εσφαλμένο).
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εφιστά την προσοχή των ιδιοκτητών οχημάτων, διότι δεν θα είναι δυνατή η ασφάλιση οχήματος που βρέθηκε ανασφάλιστο – εάν προηγουμένως δεν πληρωθεί το πρόστιμο από τον ιδιοκτήτη, ενώ παράλληλα δεν θα υπάρχει δυνατότητα αναδρομικής κάλυψης του οχήματος.
Για το λόγο αυτό και προκειμένου να αποφευχθούν πρόστιμο και παράβολα, οι οδηγοί θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα για την ασφάλιση των ανασφάλιστων οχημάτων ώστε να αποφευχθούν ανάλογες συνέπειες του νόμου.

Νία Χαρίτου
Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής
Ηλ. Ηλιου 10-Αγρίνιο

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.