Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Σήμερα οι αντιπεριφερειάρχες

Σήμερα οι αντιπεριφερειάρχες

Έλαβε χώρα σήμερα η πρώτη συνεδρίαση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κατά την οποία έγινε εκλογή του Προεδρείου του Σώματος καθώς και ανάδειξη των μελών της νέας Οικονομικής Επιτροπής.
Η συνεδρίαση διεξήχθη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα ενώ προεδρεύουσα ήταν η πρώτη σε ψήφους εκλεγείσα Περιφερειακή Σύμβουλος, η κυρία  Μαρία Σαλμά από την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Η διαδικασία εκλογής προεδρείου δεν έκρυβε εκπλήξεις και η μυστική ψηφοφορία δεν είχε διαρροές για τις παρατάξεις.

Ο πατρινός δικηγόρος Τάκης Παπαδόπουλος (της πλειοψηφίας) εξελέγη πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ενώ στη θέση της γραμματέως εκλέχθηκε η Έφη Γρίνου (σύμβουλος από Αιτωλοακαρνανίας) από την παράταξη Σπηλιόπουλου και αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Δριβίλας από την παράταξη του Απ. Κατσιφάρα.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στις ανακοινώσεις για τους εννέα αντιπεριφερειάρχες οι οποίες αναμένονται ακόμη και σήμερα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τρεις Αιτωλοακαρνάνες σύμβουλοι θα αναλάβουν σχετικό ρόλο .Επικρατέστεροι είναι η Μαρία Σαλμά για τη θέση του χωρικού (Αιτωλοακαρνανίας) αντιπεριφερειάρχη και οι Θανάσης Μαυρομμάτης και Λάμπρος Δημητρογιάννης για θέσεις θεματικών.

Πρόκειται άλλωστε  για τα πρόσωπα που κατετάγησαν στις τρεις πρώτες θέσεις του συνδυασμού στην Αιτωλοακαρνανία στις εκλογές της 26ης Μαΐου και τυχόν επιλογή τους δεν συνιστά έκπληξη. Εν αναμονή ωστόσο της ανακοίνωσης που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Η Μαρία Σαλμά

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.