Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Ίσως το πιο… ακαθάριστο σημείο στο Αγρίνιο, η γωνία «των ποδηλάτων» στα Σφαγεία

Ίσως το πιο… ακαθάριστο σημείο στο Αγρίνιο, η γωνία «των ποδηλάτων» στα Σφαγεία

Έχει αρκετό καιρό τώρα αυτή η ιστορία και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια λύση για την υποβάθμιση της περιοχής των Σφαγείων του Αγρινίου, στο σημείο του δημοτικού πάρκινγκ που τελικά, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, έχει μάλλον κάνει μεγάλο κακό στην περιοχή. “Εδώ η κατάσταση είναι αφόρητη φίλε”, μας έλεγε κάτοικος την ώρα που παίρναμε τις φωτογραφίες.

Έχουν γίνει πολλά αφιερώματα στις φθορές που έχει η παρακείμενη παιδικά χαρά και στις ανθρώπινες ακαθαρσίες που έχουν κάποιες φορές οι πεζόδρομοι γύρω από το πάρκινγκ, όπου κάποια βράδια διαμένουν διερχόμενοι, συνήθως ρομά, σε αυτοκίνητα.

Αυτό που σίγουρα μπορεί να ειπωθεί είναι ότι μια από τις πιο βρώμικες και… ακαθάριστες περιοχές της πόλης(τουλάχιστον από την ώρα του απογευματινού καφέ μέχρι το επόμενο πρωί!) είναι η γωνία όπου βρίσκονται τα ηλεκτρικά ποδήλατα στη περιοχή “Σφαγεία”. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο σημείο έγιναν η χαρά δεκάδων διερχόμενων που παίρνουν έναν καφέ από παρακείμενο take away και κάνουν αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες! Σημειωτέον, πρόκειται για μια καινοτομία/πρωτοβουλία που έφερε αντίστροφα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το φαινόμενο είναι μαζικό και έχει αποκτήσει διαστάσεις, προκαλώντας και προστριβές πολλές φορές, αφού είναι κάτι σαν καθιερωμένο στέκι(αντίστοιχο φαινόμενο, σε μικρότερη κλίμακα παρατηρείται πάλι σε χώρο πάρκινγκ, πάλι απέναντι από take away καφέ στην περιοχή της Πεταλούδας).

Κι επειδή το πού πίνουν τον καφέ τους δεκάδες νέοι μαζικά όρθιοι δεν μπορεί να κριθεί ίσως θα πρέπει να υπάρξει κάποιο πρόστιμο ή κάποια παρατήρηση για τον μαζική απόθεση των σκουπιδιών τους στο έδαφος, στα δέντρα και παντού!

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Anonimos

    Δυστυχώς 300 μέτρα από το κέντρο του Αγρινίου, υπάρχει βρωμιά και δισοδία. Εκτός από τα σκουπίδια που με τον αέρα μεταφέρονται στις εισόδους των σπιτιών και μαγαζιών, έχουμε και την δισοδία που αφοδευουν παντού ο κάθε περιθωριακος τουρίστας και κατασκήνωτης. Οι κάδοι σκασμένο βρωμάνε, αυτοκίνητα παρατημένα και σπασμένα από τους Ρομά!!!!! και γενικά η περιοχή παρατημένη με τους φωτεινούς σηματοδότες που μόνο φωτεινοί δεν είναι αφού είναι κριμενοι πίσω από τις φυλλωσιές των ακλαδευτων δέντρων. Το δε γκαζόν έχει ξεραθεί από την πολύ περιποίηση. Ούτε μια χούφτα λίπασμα, ούτε πότισμα ούτε τίποτα. Κάποτε υπήρχαν υπάλληλοι που τιμούσαν το ψωμί που έβγαζαν με ιδρώτα, τίμια και με καλοσύνη. Όλα τώρα μπάχαλο, παρατημένα, ακόμα και η παιδική χαρά χαρβαλο όμως οφείλω να πω ότι η Δημοτική αρχή τον έχει επισκευάσει αρκετές φορές. Δεν υπάρχει αστυνόμευση από την Δημοτική αστυνομία. Ντροπή. Φτιάξτε την περιοχή, είναι η είσοδος της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.