Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Ηταν θετικός και ουδείς μπήκε στον κόπο να τον ενημερώσει…

Ηταν θετικός και ουδείς μπήκε στον κόπο να τον ενημερώσει…

Αυξητικές τάσεις παρά την επιβολή του lockdown παρουσιάζει ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία, κάτι που σαφώς εντείνει την ανησυχία τόσο των αρμόδιων φορέων όσο και των ίδιων των πολιτών. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατέταξε την Αιτωλοακαρνανία ανάμεσα στις περιοχές εκείνες που το επιδημιολογικό τους φορτίο παρουσιάζεται επιβαρυμένο και ανησυχητικό.

Σήμερα, Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 42 νέα κρούσματα κορωνοϊού για την περιοχή. Το τελευταίο διάστημα έχει εγερθεί μεγάλη συζήτηση αναφορικά με το ζήτημα των δειγματοληπτικών ελέγχων και δη περισσότερο με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ που διενεργούνται στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Το πρόβλημα φέρεται να προκαλείται από την έλλειψη αντιδραστηρίων και τον φόρτο εργασίας του Εργαστηρίου της Πάτρας.

Έντονες αντιδράσεις άλλωστε είχαν προκληθεί προ ημερών όταν με επτά ημέρες καθυστέρηση 30 συμπολίτες μας και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ενημερώθηκαν ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Πέραν της διασποράς που προκλήθηκε στο Ίδρυμα από την εξέλιξη αυτή, αρκετοί ήταν και οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι πολίτες που εξέφρασαν τα παράπονα και τις απορίες τους για την κατάσταση αυτή.

Χαρακτηριστικά, ένας από τους 30 συμπολίτες μας που βρέθηκαν θετικοί επικοινώνησε με το agrinionews.gr αναφέροντας ότι η κατάσταση μπορεί να προξενήσει πολύ μεγάλη διασπορά. Στηλιτεύοντας την ανευθυνότητα των όποιων αρμοδίων υπογραμμίζει ότι πέραν της καθυστέρησης που οφείλεται στα εργαστήρια της Πάτρας, καθυστέρησε να ενημερωθεί από το Νοσοκομείο ότι είναι και το δικό του δείγμα ανάμεσα στα θετικά.

Τα κρούσματα ανακοινώθηκαν απόγευμα Σαββάτου 21/11  και ο ίδιος μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες κατόρθωσε να επικοινωνήσει με το Νοσοκομείο σχεδόν 24 ώρες μετά για να του επιβεβαιωθεί αυτό που φοβόταν. Σημειώνει πως ουδείς μπήκε στον κόπο να του τηλεφωνήσει, είτε από ΕΟΔΥ είτε από Νοσοκομείο, και να του αναφέρει ότι ήταν θετικός.  Έχοντας συμπτώματα σχεδόν μία εβδομάδα πριν, μερίμνησε να απομονωθεί έγκαιρα. Σε μία άλλη περίπτωση, ωστόσο, απορεί, το τι μπορεί να συμβεί…

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανωνυμος

    πότε θα αναλαμβάνει η πολιτεία της ευθύνες για το υποβαθμισμένο νοσοκομείο Αγρινίου.γιατι τα τεστ βγαίνουν από Πάτρα κ όχι εδώ? οτι σοβαρό άλλο θέμα μεταφέρεται Πάτρα Γιάννενα.ψυχιατρικη κλινική κλειστή.μεχρι ποτέ αυτή η κατάσταση.

  2. .ανωνυμος

    πότε αναλαβει η πολιτεία τις ευθύνες για το υποβαθμισμένο.νοσοκομειο Αγρινίου?.γιατί βγαίνουν τεστ Πάτρα ξ όχι εδω ότι σοβαρό μεταφέρεται Πάτρα η Γιάννενα.ψυχιαυρικη κλινική κλειστή.μεχρι ποτέ αυτή η κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.