Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Johnson & Johnson: Καθυστέρηση στην παράδοση εμβολίων στην Ευρώπη

Johnson & Johnson: Καθυστέρηση στην παράδοση εμβολίων στην Ευρώπη

Τα περιστατικά θρομβώσεων από το εμβόλιο της Johnson & Johnson προκαλούν προβληματισμό σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Η εταιρεία Johnson & Johnson, μετά και την AstraZeneca, ανακοίνωσε πως θα καθυστερήσει την παράδοση των εμβολίων κατά του κορονοϊού στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας, η απόφαση πάρθηκε μετά τα περιστατικά θρομβώσεων. Παράλληλα, η εταιρεία έκανε γνωστό πως ερευνά την υπόθεση μαζί με τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς. Οι αμερικανικές υγειονομικές Αρχές είχαν προηγουμένως συμβουλεύσει την άμεση αναστολή εμβολιασμών με το σκεύασμα στις ΗΠΑ έπειτα από αρκετές περιπτώσεις σπάνιας θρόμβωσης.

Αναστολή εμβολιασμών με Johnson & Johnson συστήνουν οι ΗΠΑ

Νωρίτερα οι ΗΠΑ συνέστησαν παύση του μονοδοσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού για να ερευνηθούν περιστατικά θρομβώσεων. Πάντως, ο Λευκός Οίκος σε σχόλιό του για το ζήτημα ξεκαθάρισε πως η παύση αυτή δεν θα έχει επιπτώσεις στην εμβολιαστική εκστρατεία της χώρας. Η ανησυχία για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ξεκίνησε μετά την κοινή ανακοίνωση των Κέντρων για τον έλεγχο Ασθενειών και του FDA ότι ερευνώνται περιστατικά θρομβώσεων σε έξι γυναίκες λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό, σε συνδυασμό με μειωμένο αριθμό αιμοπεταλίων.

Σημειώνεται πάντως, πως περισσότερες από 6,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson έχουν χορηγηθεί στις ΗΠΑ. Η συμβουλευτική επιτροπή του CDC για τις Πρακτικές Ανοσίας θα πραγματοποιήσουν συνάντηση την Τετάρτη για να εξετάσουν τα περιστατικά, ενώ και ο FDA πραγματοποιεί ξεχωριστή έρευνα.

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.