Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Kαραπάνος στο agrinionews: “H NΔ είναι η παράταξη της ευθύνης”

Kαραπάνος στο agrinionews: “H NΔ είναι η παράταξη της ευθύνης”

Η ώρα που οι πολίτες θα προσέλθουν στην κάλπη για να αποφασίσουν για το μέλλον της Ελλάδας, σε ένα κομβικό σημείο της ιστορίας της, πλησιάζει. Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ Νίκος Καραπάνος, που διεκδικεί την ψήφο των Αιτωλοακαρνάνων μιλάει στο agrinionews, καλώντας τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να επιλέξουν το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, το οποίο όπως αναφέρει αποτελεί την παράταξη της ευθύνης που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Παράλληλα, τονίζει ότι η ΝΔ ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο, προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, ενώ αναφορικά με τον κατακερματισμό της δεξιάς υπογραμμίζει ότι βασική αιτία αποτελούν οι προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες. Τέλος ο κ. Καραπάνος ιεραρχεί τα βασικά προβλήματα του νομού, εξηγώντας ταυτόχρονα τους λόγους για τους οποίους πρέπει οι Αιτωλοακαρνάνες να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.

 Σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων παραμένει ιδιαιτέρα υψηλό. Με ποια επιχειρήματα τους καλείται προκειμένου να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία;
Το επιχείρημα είναι ένα και μοναδικό. Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που με υπευθυνότητα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση διότι είναι η παράταξης της ευθύνης που ποτέ δεν έβαλε το κομματικό πάνω από το εθνικό συμφέρον όπως έγινε το 2009 από το ΠΑΣΟΚ.
Και για να είμαι ακριβής στο επιχείρημα αυτό σας θυμίζω τι έγινε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο όταν οι του ΠΑΣΟΚ για να διασωθούν δεν δίστασαν να διακινδυνεύσουν την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη.
Κάλλιστα τότε ο πρόεδρος μας θα μπορούσε να μην οδηγηθεί σε συγκυβέρνηση και να οδηγούσε τα πράγματα σε εκλογές.
Κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει με πειστικότητα ότι σήμερα το νόμισμά μας θα ήταν το ευρώ και ότι παρά τις όποιες αντιξοότητες και δυσκολίες υπάρχουν θα διατηρούταν η οικονομική και κοινωνική συνοχή της χώρας.
Φυσικά ο Αντώνης Σαμαράς θα εκλεγόταν θριαμβευτικά πρωθυπουργός…
Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και αυτή την υπεύθυνη στάση του κόμματος μας πιστεύω ότι θα αναγνωρίσουν οι πολίτες και την Κυριακή θα δώσουν στη ΝΔ ισχυρή εντολή να κυβερνήσει τη χώρα.

Η επιλογή της ψήφισης του δεύτερου μνημονίου από τη ΝΔ πιστεύετε ότι δικαιώθηκε;
Η επιλογή για ψήφιση του δεύτερου μνημονίου πιστεύω ότι δικαιώθηκε όσον αφορά την πορεία της χώρας στην κατεύθυνση της παραμονής της στην ευρωζώνη. Όμως όπως τονίζει επανειλημμένα ο πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς απαιτούνται πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της λήψης μέτρων που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία. Πρωτοβουλίες που σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να έχουν φοροεισπρακτικό χαρακτήρα ή επιπλέον μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων.

Στοιχείο αυτών των εκλογών είναι ο κατακερματισμός της δεξιάς παράταξης. Τι έφταιξε κατά τη γνώμη σας;
Οι προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες.
Στρατηγικές και φιλοδοξίες που δυστυχώς πληγώνουν καθημερινά τους απλούς ψηφοφόρους της παράταξης οι οποίοι γίνονται θεατές σε «σκυλοκαβγάδες» για τα οφίτσια…
Έτσι οι απλοί ψηφοφόροι της παράταξης «νιώθουν» προδομένοι, την στιγμή που βλέπουν να δικαιώνονται οι θέσεις της παράταξης σε διάφορα κύρια ζητήματα. Και νιώθουν «προδομένοι» γιατί εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει εκλογική κεφαλαιοποίηση αυτής της δικαίωσης.

Ιεραρχήστε μας τα 5 βασικότερα προβλήματα που- κατά την άποψή σας -αντιμετωπίζουν οι πολίτες του νομού, για την επίλυση των οποίων θα αγωνιστείτε εφόσον εκλεγείτε βουλευτής
• Ενίσχυση με κάθε τρόπο του πρωτογενούς τομέα
• Επανέναρξη των μεγάλων έργων υποδομής
• Βελτίωση της δημόσιας υγείας με διατήρηση της λειτουργίας και των δυο μεγάλων νοσοκομείων του νομού. Το νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υποβαθμιστεί.
• Ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος
• Περαιτέρω ανάπτυξη των δομών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο

Για ποιο λόγο οι Αιτωλοακαρνάνες να ψηφίσουν Νίκο Καραπάνο σε αυτές τις εκλογές;
Η οικογένεια μου με γαλούχησε με πολύ αγάπη για αυτόν εδώ τον τόπο. Έχω περπατήσει όλο τον νομό και η απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά, ήρθε σαν αποτέλεσμα της ευαισθησίας μου για τον τόπο μας.
Δεν έχω οικογενειακή βουλευτική προϊστορία. Δεν έχω άλλες αποσκευές εκτός από την αγάπη σε αυτό που κάνω, την πίστη στις δυνατότητες μου και την απόλυτη διάθεση για δουλειά.
Όλοι ξέρετε ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι συνέχεια απ’ άκρη σ’ άκρη στο νομό μας μη περιμένοντας την επόμενη μέρα την κάλπη.
Πρόθεσή μου είναι να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ανάδειξη της Αιτωλοακαρνανίας μας.
Από τη συνεχή και συνεπή μελέτη των προβλημάτων του νομού μας κατέληξα και στην απόφαση να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την πατρίδα μας, στις επερχόμενες εκλογές γιατί πιστεύω ότι παρόλες τις αντίξοες συνθήκες ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.