Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

“Kοινωνική σύμπραξη” στον δήμο Αγρινίου

“Kοινωνική σύμπραξη” στον δήμο Αγρινίου

DSCN5181Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στο Δημαρχείο Αγρινίου μεταξύ του δημάρχου Γ. Παπαναστασίου και των αρμόδιων αντιδημάρχων με φορείς και συλλόγους της περιοχής ,για διαβούλευση με σκοπό τη συγκρότηση «Κοινωνικής Σύμπραξης» για την υλοποίηση του εγκεκριμένου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/ FEAD)» για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σκοπός της συνάντησης, η επίτευξη της ευρύτερης δυνατής αντιπροσώπευσης τόσο σε επίπεδο συμπραττόντων Οργανώσεων – Εταίρων, όσο και σε επίπεδο ωφελούμενων.
«Σκοπός τη σημερινή συνάντησης είναι η διαβούλευση κοινωνικών φορέων , με σκοπό τη διαμόρφωση μιας κοινωνικής σύμπραξης, η οποία είναι απαραίτητο να γίνει προκειμένου, στο πλαίσιο του ταμείου ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους και του επιχειρησιακού προγράμματος επισιτιστικής συνδρομής 2014-2020 για την Ελλάδα, να διαμορφωθεί μια πρόταση, η οποία θα αφορά την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Ουσιαστικά, το κομμάτι αυτό που θα είναι επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή, έχει να κάνει με τη βοήθεια στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, με παροχή διαφόρων ειδών, που κάποιο τμήμα από αυτά θα είναι κατεψυγμένα τρόφιμα και κάποιο θα είναι νωπά προϊόντα που θα παραχωρηθούν από αυτή την σύμπραξη», ανέφερε σε δηλώσεις του, λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης ο δήμαρχος Αγρινίου.
Το χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, είναι ότι στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το πρόγραμμα που πρέπει να υλοποιηθεί, ο δήμος Αγρινίου το έχει ουσιαστικά ετοιμάσει, «αφού έχει τις κοινωνικές δομές για να υλοποιήσει αυτά τα προγράμματα και έχει και την τεχνογνωσία»: « Έχουμε ανοίξει πρόταση και στους άλλους δήμους του νομού μας, προκειμένου να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα. Έχουμε όλες τις δυνατότητες να το υλοποιήσουμε, έχουμε τα πληθυσμιακά κριτήρια, μόνοι μας, ως δήμος Αγρινίου και ως νομός, βέβαια, ακόμη περισσότερο για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Ταυτόχρονα, έχουμε και τις κοινωνικές δομές και τις υπηρεσίες που μας κάνει ουσιαστικά πανέτοιμους σήμερα να κάνουμε αυτή τη συνάντηση προκειμένου να δομήσουμε αυτή τη σύμπραξη και να πάμε με μεγαλύτερες ακόμη δυνατότητες στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος», εξήγησε ακόμη ο κ. Παπαναστασίου.
Στην αρχή της σύσκεψης, τέθηκε από τον προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής κ. Ν. Φατούρο που συμμετείχε σε αυτή, το θέμα του ποιος θα ηγηθεί του προγράμματος για την Αιτωλοακαρνανία, με τον κ. Παπαναστασίου και τον αντιδήμαρχο κ. Καζαντζή, να ξεκαθαρίζουν ότι ο δήμος Αγρινίου είναι εκείνος που μπορεί να «μπει μπροστά» για το πρόγραμμα, αφού έχει την τεχνογνωσία και τις κοινωνικές δομές, τη στιγμή που οι υπόλοιποι δήμοι είτε δεν τις διαθέτουν, είτε πρόσφατα προχώρησαν στη διαμόρφωσή τους.
DSCN5178 DSCN5181 DSCN5184 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.